Dissar kylan – men hyllar Dif-fansen

Om Dif-supportarna: "Hört att de skapar tryck"

Foto: Robin Lorentz-Allard
Pablo Dyego Da Silva Rosa
FOTBOLL

I Fluminense omgavs han av landslagstjärnor dagligen.

Nu har Pablo Dyego Da Silva Rosa, 19, bekantat sig med Djurgården – men även det svenska vädret.

– Kylan är jobbig. Det blir konstigt att andas, det är något jag måste vänja mig vid, säger brassetalangen till Sportbladet.

Foto: Robin Lorentz-Allard
Glatt nyförvärv.

Då tickade ändå termometern upp över plusstrecket och solen sken när Djurgården tränade ute på Hjorthagens IP under onsdagen.

Det brasilianska nyförvärvet, som landade i Stockholm för några dagar sedan, körde ett eget styrkeprogram vid sidan om. Den 19-åriga talangen, som aldrig tidigare upplevt minusgrader, ska dock vara redo att spela redan i den allsvenska premiären.

"Vill visa upp mig direkt"

– Jag hoppas kunna komma igång snabbt och få visa upp mig direkt. Det är viktigt med första intrycket och att jag tar chansen när jag får den. Jag vill givetvis hjälpa laget till att spela så bra som möjligt och hoppas kunna bidra med det, säger Pablo till Sportbladet.

Här närmast kommer brassetalangen från Fluminenses U-20 lag – men har varit uppe och kört med Rio-klubbens A-trupp regelbundet.

När Djurgården hörde av sig genom agenten Jesper Norberg blev den offensive högeryttern intresserad.

Läst på om klubben

– Jag tittade lite själv när jag hörde om klubbens intresse. Sedan har agenten berättat för mig. Men jag vet att det är ett lag med en stolt historia och fina traditioner, säger Pablo och passar på att hylla sina nya fans:

– Jag vet att Djurgården är ett av de mest traditionsrika lagen och har riktigt bra fans som skapar ett härligt tryck på matcherna.

Det är agenten Jesper Norberg som förmedlat kontakten mellan Djurgården och Pablo – låneavtalet är skrivet på två år.

Dif:s manager, Magnus Perhsson, har beskrivit Pablo som "obrasiliansk" i spelstilen?

– Han är duktig på att värdera situationer och veta när han ska släppa den enkelt och när han ska utmana. Det är kanske det han (Pehrsson) menar, tror jag. Det håller jag med om, att han på det sättet är väldigt obrasiliansk, säger Norberg.

FAKTA

Här är Djurgårdens nya brasse:

Namn: Pablo Dyego Da Silva Rosa.

Ålder: 19.

Längd: 174 cm.

Vikt: 66 kg.

Född: Rio de Janeiro.

Position: Yttermittfältare.

Tidigare klubbar: Fluminense.