Spårlöst försvunnen – "Gazzas" familj orolig

Har inte setts till på tre dagar – nu växer oron

1 av 29
Tidningen The Sun uppmanar britterna att inte sälja eller bjuda Paul Gascoigne på alkhol. En kampanj som i dag sågas som ”respektlös” och ”okunnig”.
FOTBOLL

Fotbollslegendaren Paul Gascoigne, 46, är spårlöst försvunnen sedan tre dagar tillbaka.

Nu fruktar familjen det värsta.

– Vi har försökt nå honom i flera dagar, säger hans talesman oroligt.

I måndags kollapsade Paul Gascoigne utanför ett hotell i London. Händelsen slogs upp stort i de engelska tabloiderna och på The Suns förstasida i går vädjade man pubägare, butiksägare och fans med rubriken "Ge inte denna man alkohol". Ett initiativ som sågades på Twitter.

– Hundratals pund ramlade ur hans fickor. Han hade två flaskor gin i fickorna varav en var tom. Han var nära att kräkas och frågade efter Sheryl (ex-fru). Det var hemskt och chockerande att se, sa ett vittne till The Sun efter kollapsen.

”Försökt nå honom i dagar”

Gascoigne fördes till sjukhus där han vårdades över natten och släpptes ut på tisdagen. Men det var det sista någon har sett eller hört av "Gazza".

Nu växer oron kring om fotbollsspelaren är vid liv eller inte.

Den före detta landslagsstjärnan har inte varit i kontakt med familj, vänner eller sin agent sedan han släpptes från sjukhuset.

– Vi har försökt nå honom i flera dagar. Vi har frågat vänner och gamla lagkamrater utan framgång, säger hans talesman enligt Daily Mirror.

”Han behöver experthjälp”

Brorsonen Jay Kerrigan, 19, bekräftar för tidningen att familjen inte har hört från Gascoigne.

Cricketstjärnan och nära vännen Ronnie Irani, 41, hjälpte till att betala för Gascoignes senaste behandling för alkoholmissbruk.

Han har inte heller hört någonting.

– Paul behöver experthjälp, säger Irani.

Mittfältaren Paul Gascoigne är en av de mest omsusade engelska fotbollsspelarna i modern tid. Han har bland annat spelat för Newcastle, Tottenham, Lazio och Glasgow Rangers. Dessutom har han gjort tio mål på 57 A-landskamper, däribland en spektakulär volley som sänkte Skottland i EM 1996.

Efter karriärens slut 2004 har han kämpat mot sitt drog- och alkoholmissbruk samt psykiska besvär. Han har varit inlagd på behandling flera gånger.

FAKTA

Namn: Paul Gascoigne.

Ålder: 46.

Klubbar i karriären:  Newcastle United FC (1984–1988), Tottenham Hotspur FC (1988–1992), Lazio (1992–1995), Rangers FC (1995–1998), Middlesbrough (1998–2000), Everton FC (2000–2002), Burnley FC (2002), Gansu Tianma (2003), Boston United FC (2004–2005).