Twitter-mytomanens dygn med Ronaldo

En dag i en Silly-galnings liv

1 av 6
FOTBOLL

För den som följer Silly Season är filtreringen av rykten A och O.

Vi på Sportbladet gör vårt bästa för att guida er i djungeln, men människor som ”Marcelo Lopez” gör sitt bästa för att förstöra för oss alla.

Här är historien om hans dygn med Cristiano Ronaldo.

I Silly Season-bloggen publicerar vi allt från lösa rykten till klara övergångar. Samtidigt är det upp till oss att avgöra vilka som ska nekas i dörren och vilka som ska få komma in i värmen.

Det finns ändlösa exempel på personer som, av någon anledning, fyller upp sociala medier med helt faktalösa rykten. Här är en 24-timmarsbiografi om en av dem.

CR7 till United & Drugge lurades

På tisdag kväll skrev ”Marcelo Lopez” – enligt sin egen beskrivning en spansk fotbollsjournalist, 29 år gammal, med ingångar i den internationella fotbollen – en mycket spännande nyhet för Manchester United-fans till sina ungefär 250 följare på twitter.

”Real Madrid har accepterat ett bud på 75 miljoner euro för Ronaldo. Klubben kommer att bekräfta inom kort”, skrev han och antalet följare steg snabbt. Mycket snabbt.

En av dem var Gais mittfältare Andreas Drugge, 30, som också ”retweetade” inlägget.

Marcelo kämpade på och berättade först att tillkännagivandet av övergången skulle ske imorgon, vid fyratiden.

Cristiano eller Barry Ronaldo?

I morse kom så nästa giv: Marcelo, ”på plats” på en flygplats i Manchester, lade upp en bild på Cristiano Ronaldo han påstått sig ha tagit. Det fanns bara ett problem: bilden var flera år gammal, som en person vänligt pekade ut.

Strax därefter var den febrilt skrivande Marcelo ”på plats” vid Old Trafford, i pressrummet och bekräftade att Ronaldo skulle få sitt gamla tröjnummer sju, Antonio Valencia skulle byta till nummer 25. Och Nick Powell, som i dag bär nummer 25, då?

”Han lämnar”, svarade han koncist.

Vid det laget hade han kommit upp i flera tusen följare – hoppfulla eller lättroade – som väntade på nästa krackelering i Marcelos darriga luftslott.

Då släppte han bomben:

”Jag är ledsen att jag hade fel om Ronaldos övergång. Jag misstog C Ronaldo för Barry Ronaldo”.

Strax därefter avslutade han sitt konto och gick under jord.

Läs om rykten och bekräftade övergångar – riktiga sådana – på Silly Season-bloggen.