’Bättre än Allianz Arena’

Nybyggda borgen hyllas: ”Barcelona har varit här”

1 av 11
FOTBOLL

I dag inviger Hammarby Tele2 Arena.

Stockholmsklubbens nya borg jämförs med Bayern Münchens ­hemmaplan.

– Vi har haft besök av personer som jobbat med Allianz Arena i Tyskland som tycker att det här är mycket bättre, säger ­Patrik Tengwall, Arena Manager.

I torsdags välkomnade Tele2 Arena pressen inför helgens två stora höjdpunkter, Hammarby–­Ör­gryte i dag och Djurgården–Norrköping i morgon.

Sportbladet var där och testade allt från hamburgaren, Bajens massagebänk till Djurgårdens toaletter, läktaren, planen och baren.

– Det kommer att vara slutsålt. 30 000 hammarbyare, öppet tak, sommarkväll. Livet kan inte bli så mycket bättre, säger Henrik Kindlund, VD i Hammarby.

Barcelona besökte

Kommer arenabytet ­påverka er sportsligt?

– Det får vi se. Jag hoppas vi kan få en positiv boost av det här. Eftersom det inte har gått så bra sportsligt den senaste tiden så hoppas vi på en positiv effekt med nya arena och mycket publik, säger han.

Patrik Tengwall, Arena Manager, berättar att arenan fått beröm från internationellt håll.

– Vi har haft besökare från hela världen. FC ­Barcelonas vice president har varit här. Vi har haft personer som jobbat med Allianz Arena i Tyskland som tycker att det här är mycket bättre. Vi blir överösta med beröm över ­arenans design, inredning, läge och närhet till allt. Det finns många plus, sen vi ska vara ödmjuka och ­leverera nu när det kommer bes­ökare.

”Kom i tid till arenan”

På söndag är det Djurgårdens tur att spela sin första match på Tele2 när IFK Norrköping kommer på besök.

– Det ska bli skitkul och jag är taggad. Det har varit mycket jobb och det är en del som återstår. En uppmaning till ­alla er som tänker komma på söndag, kom i tid, säger Dif:s evenema­ngsansvarige Mats Jonsson.