Fansen tog strypgrepp – på sin egen anfallare

Ännu en stor skandal i Brasilien

Foto: TT
FOTBOLL

Svag avslutning på fjolårets säsong och en tuff inledning på nuvarande.

Då stormade Corinthians fans klubbens träningsanläggning, hotade Alexandre Pato, 24, och tog strypgrepp på Paolo Guerrero, 30.

– De försökte strypa den spelaren som har gjort det viktigaste målet i klubbens historia, säger Corinthians president, Mario Gobbi, enligt ESPN.

Ännu en stor supporterskandal har drabbat Brasilien.

Corinthians slutade på tionde plats i fjol och har inlett den här säsongen svagt. Efter 0-1 mot Sao Bernardo och 1-5 mot Santos svallade känslorna över för ett hundratal av Corinthians fans. De bestämde sig för att visa sitt missnöje vid en av lagets träningar i Sao Paulo.

Spelarna fick fly in i omklädningsrummet. Enligt tidningen Estadao skrek några anhängare att de ville döda förre Milan-anfallaren Alexandre Pato och Emerson Sheik, de två dyraste värvningarna förra året.

Avgjorde klubblags-VM

Fansen stormade träningsplanen och gav sig på den peruanske anfallaren Paolo Guerrero, som tidigare spelat i tyska Bayern München och Hamburg, och tog strypgrepp på honom.

– De försökte strypa den spelaren som gjort det viktigaste målet i klubbens historia. Vi förtjänade inte det här, säger klubbens president, Mario Gobbi, enligt AP och syftar på Guerreros avgörande mål i VM-finalen för klubblag mot Chelsea 2012.

"Ett fall för polisen"

Anfallaren blev dock inte allvarligt skadad, men Corinthians har nu överlämnat videomaterial från träningen till brasiliansk polis.

– Det här är ett fall för polisen att hantera nu. Våra spelare känner sig inte säker längre, säger Gobbi.

Supportrarna hade ett längre mötet med tränaren Mano Menezes och lämnade träningsanläggningen efter två timmar. Corinthians försökte sedan ställa in söndagens match mot Ponte Preta, men fick avslag. Matchen slutade med en 1-2-förlust.

Corinthians träningsanläggning kommer att användas av Iran under fotbolls-VM och klubbens hemmaarena är värd för mästerskapets öppningsmatch mellan Brasilien och Kroatien.

ARTIKELN HANDLAR OM