Har mamma stickat ett par galoscher..?

Suarez, Messi och Bale ska spela – i stickade skor

1 av 3
Foto: Adidas
FOTBOLL

Nej, det är inte Luis Suarez mamma som har stickat ett par galoscher.

Det är världselitens nya fotbollsskor.

Inför sommarens VM-slutspel slåss inte bara spelarna om platser i trupperna och lagen om att hitta bästa formen. Det pågår även ett krig mellan spelarna och landslagets sponsorer.

”Skräddarsydd passform”

Lag efter lag lanserar sina matchdräkter som de kanske snarare hoppas ska väcka uppmärksamhet och skapa rubriker än bli älskade av fansen. Detsamma gäller fotbollsskorna.

När neonfärger och godisliknande kreationer inte längre är tillräckligt för att sticka ut gäller det att tänka i nya banor. I den andan lanserar nu Adidas ett par stickade (!) fotbollsskor.

– Det här är ytterligare en demonstration av vårt jobb för att driva utvecklingen inom fotbollen framåt och möjliggör en skräddarsydd passform för varje spelare, säger Adidas-chefen Markus Baumann enligt The Mirror.

Ska användas av Messi och Bale

Istället för en läderklädnad har skorna en stickad yta och de kommer att bäras av Uruguays och Liverpools Luis Suarez redan den 16 mars i mötet med Manchester United. Suarez ska sedan även spela med skorna i sommarens VM-slutspel där även Leo Messi påstås ha stickat på fötterna, samma skor som Gareth Bale ska bära i La Liga.

Men skorna är knappast något för spelarna i korpen att damma av på en stenhård konstgräsplan i början av april. Prislappen väntas landa på mellan 2400-2700 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM