Neville: ”Det har blivit värre och värre”

United-legendaren sågar United under Moyes

1 av 2
FOTBOLL

Han är fast besluten om att David Moyes borde fått mer tid.

Men Gary Neville kan inte blunda för att Manchester United spelat uselt under säsongen.

– Som supporter har jag inte haft trevligt när jag tittat.

Det blev drygt 10 månader för David Moyes som tränare för Manchester United innan yxan föll. Klubben bekräftade i dag att man sparkar skotten med tre matcher kvar att spela av säsongen.

Tidigare Manchester United-hjälten Gary Neville, i dag expert hos Sky Sports, gillar inte att Moyes får gå.

– Jag gillar det inte, klubben bör inte uppträda så här. Jag anser att tränare bör ges tid, de bör tillåtas att fullfölja sitt jobb. Att ge folk sex år långa kontrakt och sedan göra sig av med dem efter 10 månader är främmande för mig. Nuförtiden kastas tränare omkring. Hederliga karlar, bra karlar kastas i papperskorgen, och det gäller inte bara Moyes, säger Neville i Sky Sports.

”Varit dåligt”

Den tidigare högerbacken kan dock inte släta över att fotbollen United levererat under säsongen varit undermålig till stora delar.

– Det går inte att blunda för att fotbollen varit dålig, resultaten har varit dåliga. Som supporter har jag inte haft trevligt när jag tittat på det. Jag är övertygad om att Moyes själv inte njutit av att se det och jag kan inte tänka mig att många United-fans gillat vad de sett. Insatserna har på ett sätt blivit värre och värre, fortsätter Neville.

United har utsett Ryan Giggs till tillfällig tränare fram till det att man hittat en permanent ersättare. Favorit till jobbet uppges i engelsk press var holländske förbundskaptenen Louis van Gaal.