”Henke”: Han är den bäste jag spelat med

Larsson hyllar brasilianare

Foto: BILDBYRÅN
Henrik Larsson i Barcelona-tröjan.
FOTBOLL

Tiden i Barcelona kulminerade i ett Champions League-guld.

Men Henrik Larsson minns någonting mer när han tittar i backspegeln.

– Den bäste jag någonsin spelat med måste vara Ronaldinho, säger ”Henke” enligt goal.com.

Foto: TT
Ronaldinho.

174 mål på 221 matcher. Henrik Larssons facit i skotska Celtic var så imponerande att Barcelona sjösatte en övergång sommaren 2004. ”Henke” anlände till ett fotbollslag på försiktig uppgång och fungerade som en perfekt avlastning till skyttekungen Samuel Eto’o. Två säsonger senare var "Barca" en attraktiv, effektiv vinstmaskin. Framme i Champions League-final mot Arsenal började svensken på bänken, med vid ställningen 0-1 kastades han i hetluften och bidrog starkt till Barcelonas vändning med sina två assist.

– I dag kan jag säga att varje gång jag hör Champions League-hymnen får jag ett leende på läpparna, och det stoltaste ögonblicket i min karriär var när vi vann turneringen. Bellettis mål (2-1) var hans enda i "Barca"-tröjan och timingen var perfekt, säger Larsson enligt goal.com.

”Kallade mig idolo”

”Henke” såg när lille Lionel blev store Messi, och har knappast missat hur argentinaren gått från klarhet till klarhet under sin karriär. Ändå rankar Larsson en annan sydamerikan högre.

– Den bäste jag någonsin spelat med måste vara Ronaldinho. När jag var i Barcelona var han på toppen av sin karriär och helt fantastisk. Sakerna han kunde göra med bollen var otroliga, likaså hans passningsspel, säger 42-åringen och fortsätter:

– Han brukade skoja lite om att ha sett mig i VM -94 och kallade mig därför ”idolo”, vilket var fantastiskt att höra från en av sportens största någonsin.

"Henke" har under sin karriär även representerat Manchester United, Feyenoord, Helsingborg och moderklubben Högaborg. Numera tränar han allsvenska Falkenberg.

ARTIKELN HANDLAR OM