Uefa öppnar för utvisningsbås

Sir Alex Ferguson avslöjar tänkbar regeländring

Foto: TT
FOTBOLL

Fotbollen kämpar för att komma till rätta med filmningar.

Nu berättar Sir Alex Ferguson att man inom Uefa funderar på att införa utvisningsbås där man ska kunna placera filmare.

– Vi har haft en bra diskussion om det, säger han till Goal.com.

Foto: AP

Just nu pågår Uefas stora coachingkonferens i Nyon, Schweiz. Värd för hela mötet är Ueafas coachambassadör Sir Alex Ferguson som bland annat håller i diverse olika debatter om fotbollens framtid.

En fråga som diskuterats livligt är hur man ska komma till rätta med det ökande antalet filmningar. För Goal.com avslöjar Sir Alex Ferguson nu att en helt ny revolutionerande regeländring luftas – utvisningsbåset.

– Vi kunde inte komma överens om det för det är en sådan kontroversiell förändring att gå från det vi har nu till utvisningsbås, men vi har haft en bra diskussion om det, säger han och fortsätter:

”Tittar på”

– Från Uefas håll är det något som de tittar på. Det finns några fördelar, särskilt när det gäller filmningar som har blivit en sjukdom i spelet, säger Ferguson.

Manchester Uniteds förre tränare passade också på att kommentera de rekordsummor som Louis van Gaal spenderat under transferfönstret:

– Världen går framåt hela tiden och transfersummorna med den. Jag vet inte om det finns ett slut på det, som tur är så är jag inte i centrum av det längre. Men det är en häpnandsväckande summa som har spenderats.

ARTIKELN HANDLAR OM