Stort matchkaos i fotbollsallsvenskan

Fotbollförbundets förslag ratas – av alla

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Malmös CL-spel rör till det allsvenska spelschemat.

Förbundet har stora problem att lösa matchkaoset.

SvFF:s förslag ratas – av alla.

Tisdagen den 4 november möter Malmö FF Atlético Madrid i Champions League-gruppspelet. Det ställer till det för Svenska Fotbollförbundet, SvFF. Matchen spelas nämligen bara två dagar efter den allsvenska slutomgången. SvFF försökte därför, efter påtryckningar från Malmö FF, byta den 30:e omgången av allsvenskan till lördagen, då superettan egentligen ska avgöras.

Ställer sig avvisande

Ett förslag som majoriteten av de 32 elitklubbarna i svensk elitfotboll, Sef, inte uppskattade. Därför tog förbundet och Malmö FF beslutet att i stället vädja till Uefa att flytta matchen mot Atlético Madrid från tisdagen till onsdagen. En skrivelse till det europeiska fotbollsförbundet har planerats, men redan nu visar det sig att Uefa ställer sig avvisande till en sådan manöver.

På fredag tas beslut

– Vi har ännu inte framfört någon formell förfrågan. Men de informella beskeden vi har fått är att de inte är så intresserade av att flytta matchen, säger Krister Malmsten, Svenska fotbollförbundets chefsjurist, till SVT.

Förbundets plan ser nu ut att bli som följande: att superettan och allsvenskan avgörs samma dag, på lördagen. På fredag hoppas SvFF kommit fram till en lösning på problemet.