Skövde nytt hem för landslaget i futsal

Foto: Bildbyrån
Svenska landslaget i futsal.
FOTBOLL

Unders torsdagskvällen får Sverige en ny nationalarena i fotboll.

Garanterat utan underlagsproblem.

Arena Skövde blir hemvist för landslaget i futsal och kommer redan i januari vara värd för en kvalgrupp till kommande EM.

– Det finns en stark tradition att spela fustal i den här delen av landet och Skövde kommun har varit väldigt aktiva i sin vilja att få den här statusen, som nationalarena, säger Svenska Fotbollförbundets ordförande Karl-Erik Nilsson.

Avtalet mellan Svenska Fotbollförbundet och Skövde kommun är på tre år och redan 13-18 januari 2015 kommer det första större arrangemanget hållas i handbollsmetropolen.

Arena Skövde står då värd för ett av gruppspelen i kvalet till futsal-EM där slutspelet spelas i Belgrad i februari 2016.

Fyra lag, inklusive Sverige, möts i gruppspelet i Skövde där vinnaren plus den bästa tvåan från de totalt sex grupperna går vidare till nästa kvalomgång.

Tredje nationalarenan

I den när nationalarenan blir det väl i alla fall inga problem med underlaget...?

– Haha, nej. Men det finns regler för hur underlaget för futsal ska vara också, säger Karl-Erik Nilsson. Arena Skövde är godkänd av Uefa.

Arena Skövde, som har plats för 2 500 åskådare, har tidigare stått värd för en landskamp mot Danmark och då var det i stort sett slutsålt. Flera landslagsspelare kommer från Skövde.

Arena Skövde blir den tredje nationalarenan för olika fotbollslandslag. Herrlandslaget har sin hemvist på Friends i Solna och damlandslaget på Gamla Ullevi i Göteborg.

Fotnot: Friends har det nu – Gamla Ullevi har haft det tidigare – problem med gräsunderlaget på respektive arena.