Förre Chelsea-talangen nära ny klubb

Foto: Arkivbild: bildbyrån
FOTBOLL

Malmökillen Marko Mitrovic, 22, bröt kontraktet med Brescia i augusti. 
Men nu är den förre Chelseatalangen nära att göra klart med en ny klubb. 
– Han är i England och bekantar sig med Huddersfield, säger agenten Nima Modyr. 

Marko Mitrovic lämnade Malmö FF som 15-åring och flyttade till Chelseas ungdomsakademi. Efter fyra år i England skrev han 2012 på ett treårskontrakt med Brescia i italienska Serie B. Förra säsongen blev det bara sju matcher för Mitrovic på grund av en ankelskada, och när klubben drabbades av ekonomiska problem valde parterna att gå skilda vägar i slutet av augusti.

– Han är väldigt professionell och har kört mycket på egen hand sedan dess. Marko känner förstås till England bra sedan tiden i Chelsea och trivdes väldigt bra. Det viktiga nu är att han får speltid och kommer till en miljö där han kan utvecklas. Det handlar om att hitta rätt, och Huddersfield i Championship känns som ett bra steg. Nu är han där och bekantar sig med klubben i några dagar, säger agenten Nima Modyr.

Ingen kontakt med MFF

Enligt Sportbladets uppgifter har det även funnits intresse från rumänska Cluj och Orlando som ska spela i MLS från 2015 med bland andra Kaká i laget.

Har ni haft kontakt med Malmö FF? 
– Nej, det har aldrig kommit på tal och det svenska fönstret stängde under tiden som Marko fortfarande hade kontrakt med Brescia, säger Nima Modyr.

Huddersfield har inlett ligaspelet svagt och ligger först på 22:a plats efter åtta spelade omgångar.