Biljettkaos när MFF släppte CL-paket

”Man kanske får vänta i 14 år till”

Foto: BILDBYRN
FOTBOLL

Malmö FF släppte i dag biljetterna till höstens hemmamatcher i Champions League till allmänheten.

Då blev det nytt biljettkaos och tusentals besvikna MFF-supportrar blev utan.

– Surt såklart, man kanske får vänta 14 år till, säger en av dem.

Under förmiddagen släpptes biljetterna till Malmö FFs hemmamatcher i Champions League till allmänheten. Detta efter att medlemmar i föreningen haft chansen att köpa biljetterna på förhand.

Biljetterna såldes som paket där höstens tre matcherna på Swedbank Stadion ingick.

Klockan tio släpptes biljetterna via ticnet.se men sajten tycks inte ha hållit för det stora trycket. I kommentarer på Malmö FFs hemsida beskriver många hur ticnet kraschade och att det var omöjligt att få tag i biljetter. Många är djupt besvikna på både Ticnet och Malmö FF för att tekniken inte fungerat som det ska.

Försökte i två timmar

MFF-supportern Karl Magnus Lundvall var en av de tusentals som loggade in på ticnet i hopp om att få biljetter till de eftertraktade matcherna.

Han satt vid datorn redan halv tio och försökte under två timmars tid att komma igenom bokningsprocessen utan att lyckas. Gång på gång fick han upp felmeddelanden.

– Jag var förberedd på att det skulle bli svårt att få biljett, men man blir sur när sidan inte ens fungerar. Det kan inte kommit som någon överraskning att många skulle söka biljetter, säger han.

Under två timmars febrila försök att få tag i biljetter lyckades han komma fram till betalningssteget två gånger, bara för att se sidan sidan krascha i det sista skedet.

– Det är surt såklart, man kanske får vänta 14 år till, säger han.

Tog slut på en kvart

Samtliga 4 000-5 000 biljettpaket tog slut under torsdagen. Sydsvenskan skriver att MFF:s vd Niklas Carlnén inte hade fått några uppgifter om att försäljningen skulle ha drabbats av problem. Men strax före klockan elva på förmiddagen gick Ticnet ut med en ursäkt för tekniska problem på sin Twitter.

Sportbladet har sökt Ticnet för en kommentar men har inte fått något svar.

■ ■ ■

Uppdatering: Efter artikels publicering har Ticnet hört av sig och svarat på Sportbladets frågor.

Johan Lundgren, marketing director på Ticnet, bekräftar att företaget haft problem med sin sajt under gårdagen.

– MFF-släppet skedde klockan 10.00 och biljetterna gick åt snabbt. Vid cirka 10.50 drabbades vi tyvärr av en driftstörning för sajten som inte hade med MFF-släppet att göra. Då var den absoluta merparten av MFF-biljetterna redan sålda, men vi beklagar givetvis den driftstörning som inträffade.

Förstår ni att folk är upprörda?
– Det gör vi, det var en stor efterfrågan på biljetterna, betydligt större än det fanns biljetter tillgängliga och de gick åt snabbt. Det är självklart att de som inte fick tag i sina önskade biljetter känner besvikelse. Vi beklagar också den driftstörning som skedde senare på sajten.