”Förhoppningsvis lär jag mig någon sång”

Guidetti om fysiska kampen och att inte få spela

Foto: ACTION IMAGES/BILDBYRÅN
FOTBOLL

Han är Celtic-fansens nya favorit och har gjort tre mål på de två senaste matcherna.

Men i Europa League-mötet med Dinamo Zagreb på torsdag får skottarna klara sig utan John Guidetti.

– Jag ska stå på läktaren och heja fram grabbarna, säger svensken.

John Guidetti har fått en succéartad start för nya klubben Celtic. Efter att ha gjort mål i sin startdebut i ligacupen mot Hearts förra veckan dunkade han in två mål i helgens bortamatch mot St Mirren.

Han är redan en favorit hos Celtic-fansen – som annars är fått stå ut med en fotboll en bra bit från glansdagarna den senaste tiden.

Måste byta

I matchen mot St Mirren togs han dock hårt av veteranen Jim Goodwin som delade ut flera tuffa tacklingar och till slut varnades av domare Craig Thomson.

– Jag uppskattade den fysiska kampen, det är en del av fotbollen. Jim Goodwin sa till mig efter den första tacklingen att det var en solklar straff och jag sa till honom ”Jaså, det säger du”. Det är inte liksom inte okej att tackla igenom mig mig för att nå bollen. Men sån är fotbollen. Jag gillar kampen, säger svensken i en intervju med klubbens hemsida

Guidett har matchats ganska hårt i starten på sejouren i Skottland, med tre matcher den senaste veckan. Han flaggar själv för att han har en bit kvar till toppformen och därför måste bytas ut i matcherna.

”Extra nervöst”

Nu får han dock vila en vecka eftersom han inte finns med i klubbens Europa League-trupp – på grund av den stökiga övergången från City.

– Jag ska stå på läktaren och heja fram grabbarna, men det kommer att vara extra nervöst. Men jag är övertygad om att grabbarna kommer att göra bra ifrån sig med det fantastiska läktarstöd vi har på de europeiska kvällarna. Förhoppningsvis kan jag lära mig ett par sånger och sjunga med.

Härnäst för Guidetti väntar ligamatch hemma mot Hamilton Academy på söndag.

I Europa-spelet kommer han först vara tillgänglig ifall Celtic tar sig vidare från gruppspelet till sextondelsfinalerna.