”Världens största grej när jag inte gör mål”

Foto: ACTION IMAGES/BILDBYRÅN
FOTBOLL

John Guidetti har inte gjort mål på sex veckor.

I en intervju med Evening Times pratar han kontraktssituationen, måltorka och jämför med Diego Costa.

– Gör jag inte mål tror folk att något måste vara fel i världen, säger svensken.

John Guidetti inledde sin tid i Celtic med att spotta in mål. Den senaste tiden har dock målen uteblivit och nu är svensken mållös i de senaste sex matcherna.

Förra veckan fick han inleda på bänken mot Kilmarnock.

Att det skulle vara något fel på självförtroendet dementerar han dock för skotsk press.

– Mitt självförtroende är fantastiskt. Världens bästa anfallare kan gå 16 eller 17 matcher utan ett mål. Folk vill göra en enorm sak av att jag inte gjort mål på sex matcher. Det är inte enormt för mig. Diego Costa gick mållös fyra matcher på raken för ett par veckor sedan och ingen nämnde det. Men när John Guidetti gör detsamma är det världens största grej, säger Guidetti till Evening Times.

”Hade kunnat göra åtta mål”

Måltorkan får mycket riktigt stor uppmärksamhet i Skottland och Celtic-tränaren Ronny Deila har talat om att svensken måste ta det lugnt. Mot Kilmarnock var Guidetti bänkad till förmån för anfallskollegan Stefan Scepovic.

– Jag tar det som en komplimang. Gör jag inte mål tror folk att något måste vara fel i världen. Men ska vi vara ärliga hade jag kunnat göra åtta mål i de här sex matcherna med lite tur. När målen börjar komma så kommer de komma ordentligt, det vet jag, säger Guidetti.

”Tar inte hem en elektriker”

Anfallaren har ryktats vara på gång att göra den permanenta flytten till Celtic nu i januari och lämna Manchester City för gott. Affären drar dock ut på tiden.

– Jag har ingen del i det. Min agent pratar med klubben. Han kommer att göra det han är bäst på, att vara en agent. Han talar inte om för mig att jag ska ta emot bollen med insidan foten på planen så jag talar inte om för honom hur han ska sköta sitt jobb. Man tar inte hem en elektriker och talar om för honom hur han ska fixa uttagen.

ARTIKELN HANDLAR OM