"Quaison vill spela med svenska A-landslaget"

Agenten: Han har stor respekt för Hamrén och Allbäck

FOTBOLL

Med två mål för sitt Palermo inom loppet av två minuter har Robin Quaison, 21, skapat nya rubriker.

Och nya frågor kring vilket landslag han vill representera.

– Robin siktar mot det svenska A-landslaget, säger hans agent, Hasan Cetinkaya.

Den tidigare AIK- och numera Palmermomittfältaren vill hålla en låg profil säger rådgivaren och agenten Hasan Cetinkaya, som uppger att han får uttala sig på 21-åringens vägnar eftersom Quaison själv just nu inte vill ställa upp på någon intervju.

Första två målen för Palermo

I går hoppade 21-åringen in i 52:a minuten för sitt Palermo borta mot Fiorentina. Två påpassliga mål gav det sicilianska laget hopp om poäng i en match som slutade med 4-3-seger för Florenslaget.

Men Quaison skickade en signal till svenska fans och landslagsledningar att han kan vara på väg att etablera sig i serie A.

I en intervju med Sportbladet på plats under landslagets januariturné i Abu Dhabi sa U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson i morse:

"Tillgänglig för Sverige"

– Han (Quaison) säger att han fortfarande är tillgänglig för Sverige och det är glädjande att höra.

I höstas blev samme spelare bland annat inte uttagen i det svenska U21-landslaget och samtidigt ryckte Ghanas landslag i Robin Quaison.

Nu uttalar Quaisons agent viss förvåning över Ericsons uttalande från i dag:

– Robin har hela tiden varit tillgänglig, men han har ju inte blivit uttagen tidigare, varken av Ericson i U21-landslaget eller i det riktiga A-landslaget, säger Cetinkaya.

I ett val mellan Ghana och Sverige, vad väljer Robin Quaison då?

– Hans mål är att utvecklas i Palermo och sedan komma in i det svenska A-landslaget. Sverige har varit hans förstaval hela tiden.

"Siktar mer mot A-landslaget"

– Att Ghana hört sig för om honom och att vi svarat när vi fått frågor om det är varken Robin Quaisons eller mitt fel, säger Cetinkaya.

Ställer Robin Quaison upp om han blir uttagen i det svenska U21-landslaget?

– Det vet jag inte. Jag tror han siktar mer på A-landslaget. Robin har varit med på A-landslagets januariturné och har jättestor respekt för Erik Hamrén och Marcus Allbäck, säger Quaisons agent.

ARTIKELN HANDLAR OM