Olssons skadedom: borta i 3 månader

AVSLÖJAR: Missar stor del i Midtjyllands danska titeljakt

Foto: Bildbyrån
Kristoffer Olsson.
FOTBOLL

Kristoffer Olsson, 19, missar inte bara A-landslagsdebuten.

Mittfältaren ser ut att bli borta tre månader från det danska ligaspelet.

– Det är tråkigt för oss, men framförallt för Kristoffer själv, säger Midtjyllands tränare Glen Riddersholm.

Det var i samband med landslagets första träning under januariturnén i Förenade Arabemiratet som Olsson trampade snett.

"Värsta ögonblicket i karriären"

Landslagsledningen hoppades att det bara var en kraftig stukning av högerfoten.

Men en magnetröntgen senare under söndagen i Abu Dhabi visade att 19-åringen drabbats av en mindre fraktur och spricka på vadbenet.

”Det värsta ögonblicket i min karriär hittills. Men vad du än kallar det, det är inte lönt att tycka synd om mig själv. Nu är det dags att visa vem jag verkligen är” skriver Kristoffer Olsson på instagram.

Danska serieledaren Midtjyllands tränare Glen Riddersholm ger Sportbladet ytterligare information:

Blir borta i tre månader

– Vi har fått besked från de svenska landslagsläkarna om skadan. Vi räknar med att Kristoffer blir borta i tre månader, säger Riddersholm.

– Vi hoppas att han kan komma hem hit så fort som möjligt så vi själva kan undersöka honom ytterligare. Men jag litar på beskeden från det svenska landslaget.

Vilken är din spontana reaktion?

– Det är väldigt tråkigt för oss som lag, men ännu jobbigare för Kristoffer själv. Tyvärr är skador en del av fotbollen.

Midtjylland lånade i höstas mittfältaren från Arsenal och bestämde sig ganska snabbt efter en tid att utnytttja en klausul och köpa loss svensken från Londonklubben.

Köptes loss för 5 miljoner

Enligt uppgift kostade Olsson kring fem miljoner kronor.

– Vi kommenterar inte summan, men vi tycker att det var en acceptabel summa för en ung, redan bra och mycket lovande spelare, säger Riddersholm.

Tidigare har bland annat de nordiska topplagen FC Köpenhamn och Rosenborg både stoppat och uttalat tvekan om att låta sina spelare lämna klubbarna för att spela med landslagen i de så kallade vinterturneringarna.

Påverkar en sådan här skada din inställning att släppa i väg spelare till skandinaviska landslags januarimatcher?

– Nej, absolut inte. Jag tycker rent ut det är bullshit när olika lag stoppar sina spelare, dundrar Riddersholm. Jag vet vad den här uttagningen betydde som inspiration för Kristoffer. Spelarna får träna under bra förhållanden, med bra ledare och spelare. Det gör dem till bättre spelare.

ARTIKELN HANDLAR OM