Nu hyllar Wiberg Sanas flytt till MFF

"Jag fick rätt – kanske får vi se hans potential igen"

FOTBOLL

GÖTEBORG. För 2,5 år sedan sågade han övergången till Ajax utmed Tobias Sanas fotknölar.

Nu hyllar Nils Wiberg återkomsten – till rivalklubben Malmö FF.

– Det är enda chansen att vi får se Sanas potential, säger Wiberg.

Som relativt nybliven huvudsponsor för IFK Göteborg rasade Prioritet Finans vd och huvudägare Nils Wiberg mot det mesta när talangen Tobias Sana sommaren 2012 med bara några månader kvar på kontraktet för blott tre miljoner kronor flyttade till Ajax.

Sågningen i en artikel hos Fotbollskanalen är en klassiker:

"Lika gärna bli astronaut"

– Om man nu är agent, kan man inte vara lite ansvarsfull? Sana var en framtida landslagsman som hela svenska folket kunde ha njutit av, för han har en sån talang. Nu hamnar han i Ajax, i B-laget och sedan skickar de honom till Sibirien, och sedan har han fått sina jävla miljoner. Han kan lika gärna bli astronaut eller börsmäklare, sa Wiberg till Fotbollskanalen.

Skriver på onsdag

Enligt Sportbladets uppgifter läkarundersöks Tobias Sana av Malmö FF under onsdagen och kommer sedan skriva på ett fyraårskontrakt när han lämnar Ajax.

MFF betalar cirka fem miljoner kronor, strax under en miljon kronor i övergångssumma till Ajax och fyra miljoner kronor i sign on till Sana.

Och nu, när Sportbladet pratar med Wiberg, hyllar IFK Göteborgs storsponsor återkomsten:

"Roulette över övergången"

– Det är lite roulette över den, men det kan bli väldigt bra. Sana har ju knappt spelat någon fotboll under ett par års tid, säger Nils Wiberg. Men både du och jag vet ju vilken stor talang han är.

Fick du rätt i din sågning för 2,5 år sedan?

– Ja, det tycker jag! Men jag är glad för Sanas skull att han får börja spela igen. Det ska bli riktigt spännande att följa!

Är Malmö FF att likställa med Sibirien...?

– Hahaha! Nej, det är det inte. Nu tycker jag Sanas agent var förståndig att plocka hem pojken. Det är enda chansen för att vi ska kunna få se potentialen han har. Det är bara att säga grattis om flytten blir av.

– Det är världens snällaste och goaste kille.

Är du inte besviken över att han inte återvänder till IFK Göteborg?

– Sa du fem miljoner totalt? Jag tycker det är för mycket pengar. Malmö är enda svenska klubben som har råd att lägga de pengarna på Sana.

– Vi ska vara glada över att Malmö nådde Champions League så att de har möjlighet att plocka hem en så bra spelare, säger Nils Wiberg.

FAKTA

Nils Wiberg om Tobias Sanas flytt

I en intervju med Fotbollskanalen 24 juli 2012 sa Prioritet Finans vd Nils Wiberg om Tobias Sanas flytt från IFK Göteborg till Ajax:

– Jag är så jävla arg.

– Om man nu är agent, kan man inte vara lite ansvarsfull? Sana var en framtida landslagsman som hela svenska folket kunde ha njutit av, för han har en sån talang. Nu hamnar han i Ajax, i B-laget och sedan skickar de honom till Sibirien, och sedan har han fått sina jävla miljoner. Han kan lika gärna bli astronaut eller börsmäklare.

– Jag har varit med och betalat Sanas lön eftersom jag är storsponsor. Jag har betalat gräsmattor och varit en del i tränarens lön. Jag är med och betalar för laget och sedan sticker han bara på grund av att en jävla agent ska lura iväg honom.

– Vi hade ett U21-lag i Sverige med fantastiska spelare som Gustav Svensson och Mattias Bjärsmyr som skulle ha nått landslaget. Men, vad hände? Jo, agenter och annat skickade ut spelarna i Europa, det senaste är väl att Gustav är i Ukraina och Bjärsmyr blev inte ordinarie. Det blev inget av dem.

ARTIKELN HANDLAR OM