Drack för mycket vatten - fick köras ut i rullstol

Ahmad Hayel blev dålig efter matchen mot Irak

FOTBOLL

Efter Jordaniens förlust mot Irak i Asiatiska mästerskapen, fick lagets spelare Ahmad Hayel föras iväg i rullstol efter ha druckit flera liter vatten.

Nu har landet lämnat in en protest mot hanteringen av deras spelare.

Foto: AP

Det är inte alltid lätt att vara fotbollsspelare. Det har den jordanske anfallaren Ahmad Hayel nu fått erfara då han efter premiärmatchen mot Irak i Asiatiska mästerskapen fick föras iväg i rullstol efter matchen. Anledningen? Han lyckades inte klämma ur sig några droppar urin till dopningsprovet efter matchen, trots att han tvingades dricka flera liter vatten.

I stället blev han sjuk av allt vattendrickande, blev yr och kräktes och fick köras därifrån i rullstol.

– Vi var tvungna att ta honom tillbaka i rullstol, med hjälp av vår egen privata bil, inte med ett utryckningsfordon. Därefter hade vi personal som var med honom till de tidiga morgontimmarna, säger jordanska generalsekreterare Fadi Zureikat enligt AP.

Lämnat in protest

Nu har landet lämnat in en protest mot dopningstestarnas behandling av Hayel som nu kommer att missa fredagens match mot Palestina. Lagläkaren säger att Hayel fick för låg kroppstemperatur av allt vatten han tvingades dricka.

– Spelaren var en av två som väljs som föremål till ett obligatoriskt dopingtest, säger lagets läkare Adel Skirji och fortsätter:

– Hayel kunde inte ge ett prov efter matchen, vilket är normalt eftersom han hade förlorat mycket vätska under matchen och behövde då mer tid för att återhämta sig.

Matchen vann Ahmed Yasins Irak med 1-0.

ARTIKELN HANDLAR OM