Ronaldo öppnar för comeback

”Om coachen behöver mig...”

1 av 27 | Foto: AP
Ronaldo poserar med Fort Lauderdale Strikers matchtröja.
FOTBOLL

Ronaldo (den riktige) kan vara på väg att göra en sensationell comeback. Han har blivit minoritetsägare för Fort Lauderdale Strikers i North American Soccer League.

– Jag tänker registrera mig för NASL, så jag är ett alternativ, säger han

Ronaldo, en av de främsta fotbollsspelarna genom tiderna har hittat en ny hobby. Han har minoritetsägare för Fort Lauderdale Strikers som spelar i andradivisionen i USA, North American Soccer League. Men det är inte slut där, han kan även komma att göra comeback som fotbollspelare.

– För att spela en fotbollsmatch så måste man vara i bra form. Jag ska försöka själv, det är en utmaning. Jag är säker på att det att jag kan hjälpa ligan, hjälpa laget. Jag kommer att träna mycket och om tränaren behöver mig, så kanske, säger han till Sports Illustrated.

Ronaldo saknar fotbollen

Ronaldo som nu har blivit 38 år säger att han saknar fotbollen.

– Jag älskar att spela, jag älskar fotboll, det var hela mitt liv, min stora kärlek. När jag gick i pension slutade jag spela på grund av min kropp, det har varit mycket smärta och skador.

Anfallaren gjorde sin sista match i Corinthians 2011 men förbereder sig för att göra en comeback nu.

– Jag kommer att försöka spela i vissa matcher. I år vill jag träna en hel del. De senaste tre åren har jag inte gjort det eftersom jag varit för upptagen med andra saker. Han fortsätter:

– Om vi går till final och jag känner mig i bra form, varför inte? Jag tänker registrera mig för NASL, så jag är ett alternativ.

Vunnit VM två gånger

Ronaldo har spelat i klubbar som PSV, Barcelona, Inter, Real Madrid och Milan. Han har vunnit VM två gånger där han avgjorde VM-finalen 2002 mot Tyskland med sina två mål och vann skytteligan i mästerskapet. Han och också blivit utsedd till världens bästa fotbollsspelare tre gånger. Nu ser han framemot att också vara delägare av en klubb.

– Det är en ny utmaning för mig. Det är en stor möjlighet att vara delaktig som ägare av ett bra lag.

ARTIKELN HANDLAR OM