Solo stängs av från landslaget

Målvaktsstjärnans man körde rattfull

1 av 29 | Foto: ANNA TÄRNHUVUD
lugnet i stormen De svarta rubrikerna radar upp sig kring Hope Solo igen. USA:s landslagsledning gör allt för att stormålvakten ska kunna fokusera på fotbollen.
FOTBOLL

Hope Solo satt i passagerarsätet när hennes man åkte dit för rattfylla.

Nu stängs den amerikanska målvaktsstjärnan av från landslaget i 30 dagar.

– Jag accepterar deras beslut, men vad som är ännu viktigare, så ber jag om ursäkt för att ha svikit mina lagkamrater, skriver Hope Solo på sin Facebook-sida.

Hope Solo blev aldrig avstängd från landslagsspel när hon stod anklagad för misshandel av sin syster och systerson. Nu, när den amerikanska fotbollsmålvakten precis friats, stängs hon av 30 dagar från landslaget.

Skälet till avstängningen sägs vara händelsen häromdagen då hennes make, den förre NFL-spelaren Jerramy Stevens, greps av polis när han körde rattfull. Solo var med i bilen och konfronterade polisen vid gripandet. Händelsen skedde under landslagslägret i Carson, Kalifornien, och enligt sajten TMZ uppträdde målvaktsstjärnan ”aggressivt” och ska ha sagt till polisen: ”Vet du inte vilka vi är?”

Missar landskamper

Solo missar nu landskamperna mot Frankrike och England i början av februari.

"Under lägret tog Hope ett dåligt beslut som har haft negativ påverkan på US Soccer och hennes lagkamrater", skriver förbundskaptenen Jill Ellis i ett meddelande. "Vi tyckte att det var bäst för henne att lämna laget".

Solo skriver på Facebook att hon kan behöva ett avbrott för att ladda om efter det som hänt den senaste tiden.

Sportbladet-TT

ARTIKELN HANDLAR OM