Vädjar till Zlatan efter misstänkt mordbrand

1 av 3
FOTBOLL

Feyenoords supportrar misstänks ligga bakom branden i Ajaxfansens samlingslokal.

Nu har Klaas-Jan Huntelaar startat en insamling för att snabbt bygga nytt.

Anfallaren vädjar till andra som representerat Ajax, som Zlatan Ibrahimovic och Luis Suárez, att donera matchtröjor till en auktion.

I morgon möts Ajax och Feyenoord i ett klassikermöte i Amsterdam. Under natten till fredagen brann Ajax Supportershome, en samlingslokal för olika supportergrupperingar bredvid Amsterdam Arena, ner till grunden. Ingen person kom till skada, men lokalen totalförstördes och misstankarna riktas mot Feyenoords anhängare.

– Detta är ett hårt slag mot våra supportrar och klubben. Lokalen är av stort värde för många och brukar vara välbesökt på matchdagar. Det fanns många saker där av stort emotionellt värde som är förlorade och oersättliga, säger Ajax finansdirektör Jeroen Slop till Fox Sports.

Polisen fruktar nu att det kan bli rejält stökigt i samband med söndagens match och har vidtagit åtgärder, även om det är oklart exakt vad som har orsakat branden.

Romaspelare har hakat på

Schalke 04-anfallaren Klaas-Jan Huntelaar, som tidigare spelat i Ajax, har reagerat på det inträffade och meddelar på twitter att han kommer att bidra till en insamling för återuppbyggnaden av lokalen. Han har skänkt två matchtröjor till en auktion och uppmanar tidigare Ajaxprofiler att följa hans exempel. Romaspelaren Urby Emanuelson har redan nappat och Huntelaar hoppas även att Luis Suárez, Rafael van der Vaart, Zlatan Ibrahimovic och Wesley Sneijder bidrar.

ARTIKELN HANDLAR OM