Playmakern lägger skorna på hyllan

Juan Roman Riquelme har gjort sin sista pass

Foto: AP
Juan Roman Riquelme slutar nu 36 år gammal.
FOTBOLL

Han pekades ut som den nya Maradona.

Nu lägger playmakern Juan Roman Riquelme av med fotbollen, 36 år gammal.

– Nu är jag bara ett fan. Jag kommer att gå och lida mig igenom matcherna på stadion i stället, säger han.

För en månad sedan tackade Thierry Henry för sig, i förra veckan slutade David Trezeguet och Adrian Mutu. Nu lägger nästa stora fotbollsprofil skorna på hyllan, nämligen Juan Roman Riquelme. I en intervju med argentinska ESPN meddelar han att sitt beslut.

– Jag har fattat beslutet att inte spela fotboll längre, säger den nu 36-årige Riquelme.

Slog igenom i Boca Juniors

Argentinaren slog igenom i Boca Juniors 1996 och spelade där sedan i sex år innan det bar vidare till Europa och Barcelona. Där blev det bara en säsong innan han flyttade vidare till Villarreal. Där spelade han i fyra år och var en av nyckelspelarna när laget mycket oväntat gick till semifinal i Champions League våren 2006. Riquelme är kanske dock mest känd för att ha missat en straff hemma mot Arsenal i returen i semifinalen som kunde ha tagit laget vidare till final.

– Jag har varit tydlig sedan mitt kontrakt med Argentinos gick ut. Jag var klar med att skulle jag fortsätta spela så måste det vara något som intresserar mig. Jag tycker det nu i stället är bäst att ta det lugnt och meddela att jag inte kommer att fortsätta spela längre.

Vann OS 2008

Han har vunnit den inhemska ligan fem gånger och vunnit Copa Libertadores (Sydamerikas Champions League) tre gånger med Boca Juniors. Han var även med och vann OS-guld med Argentina i Peking 2008. Mittfältaren gjorde 51 landskamper och 17 mål i landslaget.

– Nu är jag bara ett fan. Jag kommer att gå och lida mig igenom matcherna på stadion i stället. Från och med nu är mitt fotbollsliv över och mitt nya liv startar. Vi får se vad det innehåller, men jag kommer ha kul. Njuta av tiden med mina barn. Jag är mycket nöjd med karriären jag har haft, säger Riquelme.

Här är de tio bästa "tiorna" i modern tid.

ARTIKELN HANDLAR OM