Figo utmanar Blatter om presidentposten

Legendaren: "Något måste göras"

Foto: Foto: AP
Figo och Helene.
FOTBOLL

Allt fler verkar ha tröttnat på Sepp Blatter och hur han styr Fifa.

Nu väljer den förre storspelaren Luis Figo, som är gift med svenskan Helen Svedin,  att gå ut med att han kommer att kandidera till presidentposten.

– Om du söker på FIFA på internet, så är det första ordet som kommer upp:" Skandal", säger Figo till CNN.

De börja bli allt fler som vill utmana Sepp Blatter om presidentposten i Fifa. För några veckor sedan berättade David Ginola att han vill ha presidentposten, i förra veckan var det Mino Raiola som sa att han vill utmana Blatter.

Nu säger den förre storspelaren Luis Figo, 42, som har spelat i lag som Real Madrid, Barcelona och Inter säger nu att han kommer att ställa upp i presidentvalet.

– Jag bryr mig om fotboll, och när det gäller min bild av FIFA, inte bara nu utan under de senaste åren, jag gillar den inte, säger han i en intervju med CNN.

"Något måste göras"

Figo berättar att han vill förändra bilden av Fifa och att han inte är ensam om att tycka det.

– Om du söker på FIFA på internet, så är det första ordet som kommer upp:" Skandal". Det är inga positiva ord. Det första vi måste försöka ändra är att förbättra bilden av FIFA. Fotbollen förtjänar så mycket bättre än så här.

– Jag har pratat med så många viktiga personer i fotbollen, spelare, ledare, presidenter av olika förbund och de alla tror att något måste göras.

Rapporten om mutor tände Figo

Anledningen till att Figo känner att han vill ställa upp i presidentvalet?

När rapporterna om mutor inom Fifa inte publicerades.

– Efter att den rapporten inte offentliggjordes, jag tror det var det ögonblicket som jag kände att det behövs en förändring. Om du är öppen och om du ber om en utredning, en rapport, som inte har något att dölja, varför offentliggör man inte denna rapport?

ARTIKELN HANDLAR OM