Neymar - bästa brassen i Europa

Foto: TT
FOTBOLL

”Samba Gold” har sedan 2008 delats ut till den bästa brasilianska spelaren. Efter tre raka vinster av PSG:s Tiago Silva är nu Neymar den bästa spelaren från det fotbollstokiga landet.

Foto: TT

Sambafoot delar årligen ut priset Samba Gold till den bästa brassen i Europa. Vinnaren utses av en jury bestående av elva internationella journalister, elva tidigare brasilianska fotbollsspelare och röster från internetanvändare. Priset har delats ut sedan 2008 och de tre senaste åren har Thiago Silva prisats som den bästa brassen i Europa. Men nu har Barcelonas Neymar petat honom från tronen. Och Thiago Silva finns inte med i topp tre.

Vann med rekordsiffror

Neymar fick totalt 29,2 procent av rösterna, vilket är ett nytt rekord, och han var ohotad på toppen. Närmast honom var Atlético Madrids Miranda, 16,39 procent av rösterna, och Galatasarays Felipe Melo som kammade hem 16,01 procent av rösterna.

Neymar var den hela nationen satte sitt hopp hos under sommarens världsmästerskap och när brassen skadade ryggen allvarligt gick det inte att känna igen laget.

FAKTA

Alla vinnare av ”Samba Gold”

2008: Kaká (Milan)

2009: Luis Fabiano (Sevilla)

2010: Maicon (Inter)

2011: Thiago Silva (Milan)

2012: Thiago Silva (PSG)

2013: Thiago Silva (PSG)

2014: Neymar (Barcelona)