Efter blodcancern – tillbaka som vinnare

FOTBOLL

Cancern vände upp och ner på livet för fotbollsstjärnan Stilijan Petrov.

Men nu är han en vinnare på fotbollsplanen igen.

– Det är här är mer värdefullt än något annat – det är ovärderligt, säger han till Mirror efter att ha vunnit en amatörserie med sitt Wychall Wanderers.

Att vinna Central Warickshires amatörliga för veteraner över 35 år brukar sällan få spelare att prata om en av karriärens största triumfer. I synnerhet inte om spelaren i fråga har spelat proffsfotboll i 16 år, varit i Uefacupfinal och vunnit 13 liga och cup-titlar med sina klubbar.

Men det var precis var Stilijan Petrov sa när han stod där med pokalen som förkunnade seriesegen för hans amatörlag Wychall Wanderers.

Och det har ju sina förklaringar.

”En underbar grabb"

Det är bara tre år sen Stilijan Petrov kände sig hängig efter en match med sitt Aston Villa och åkte till sjukhuset för undersökningar och fick beskedet att han drabbats av blodcancer.

Sedan dess har han genomgått tuffa cellgiftsbehandlingar som tvingade honom att lägga av med proffsfotbollen. Men i höstas kände han sig frisk nog att börja spela med Wychall Wanderers.

– Det mest enastående är att han är en sådan underbar grabb med fötterna på jorden. Han kommer förbi, betalar sin avgift och tar en öl med grabbarna efter matcherna, sa amatörlagets sekreterare John Bust då.

Och under den senaste veckan har glädjebeskeden kommit tätt. Först fick han veta att det senaste testet på benmärgen inte visade några cancerceller och på torsdagen spelade hans Wychall Wanderers hem seriesegern efter att ha vunnit med 6–0 mot Aston Manor.

”Sa att jag inte skulle kunna spela igen”

– Den här medaljen kommer ligga bredvid min Uefacupmedalj – varje medalj jag har vunnit under min karriär är viktig och den kommer definitivt att hamna där, säger han till Mirror och fortsätter:

– Men det här är mer värdefullt än något annat – den är ovärderlig.

Fotbollen har betytt mycket på vägen tillbaka från de tuffa cellgiftsbehandlingarna.

– Efter mina behandlingar så sa folk till mig att jag inte kommer kunna spela fotboll igen, men nu kan jag sparka boll igen – och till och med vinna något. Jag kan stå här med min familj och jag har lyckats spela nästan 90 minuter och vinna en titel. Det är fantastiskt, säger Petrov.

ARTIKELN HANDLAR OM