”Ronaldo hade gjort hattrick i QPR – inte säkert med Messi”

Sir Alex förklarar med en biljardkö i handen

Foto: TT
FOTBOLL

Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi – vem är världens bästa fotbollsspelare?

Sir Alex Ferguson ger sig på nytt in i debatten.

– Ronaldo kan spela för Milwall, QPR, Doncaster Rovers eller vilket lag som helst och göra hattrick. Jag är inte säker på att Messi kan göra det, säger tränarlegendaren.

Cristiano Ronaldo eller Lionel Messi, har ni hört den förut?

Jo vars.

De båda antagonisterna slår rekord på rekord på rekord på rekord och har fått reducerat prenumerationspris på Ballon d'Or. De senaste två åren är det en segervrålande portugis som fått priset som planetens främste lirare, men totalt har Messi fler än Ronaldo med sina fyra mot tre.

Och debatten kring vem av dem som egentligen är bäst lär fortsätta ett tag till.

Pratar om biljard

Förre Manchester United-managern Sir Alex Ferguson har för länge sedan slagit fast att han värderar Ronaldo högre än argentinaren.

En åsikt som han vidhåller. Det förklarar skotten i en BBC-intervju med tidigare snooker-stjärnan John Parrott.

Samtalet handlar egentligen om Fergusons intresse för snooker-sporten, men visst finns det plats för lite fotbollssnack också.

Så med en kö i handen motiverar Sir Alex varför Ronaldo slår Messi i hans bok.

– Folk undrar vem som är världens bästa spelare och många säger med rätta Messi. Du kan inte bestrida den åsikten.

– Men grejen är med Ronaldo ... Ronaldo kan spela för Milwall, QPR, Doncaster Rovers eller vilket lag som helst och göra hattrick. Jag är inte säker på att Messi kan göra det, säger Ferguson enligt goal.com.

Värvade Ronaldo

År 2003 värvade han över en då 18-årig Cristiano Ronaldo till Manchester United från Sporting Lissabon. Där tog de bland annat tre Premier Leauge-titlar och en i Champions League tillsammans.

– Ronaldo har två fötter, han är snabb, han är bra i luften och han är modig. Messi är så klart också modig, men jag tror helt enkelt att Messi är en Barcelona-spelare, säger Ferguson.