PSG:s uppmaning angående Segers avstängning

Foto: PHOTO / FRANCK FIFE / SCANPIX
Caroline Seger under CL-semin mot Wolfsburg
FOTBOLL

Caroline Seger missar Champions League-finalen efter att ha samlat på sig två gula kort i två matcher.

Nu uppmanar PSG Uefa att häva avstängningen.

"Vi uppmanar Uefa att häva det orättvisa straffet", skriver klubben på sin hemsida.

Paris Saint Germain säkrade i söndags en plats i Champions League-finalen.

Men för den svenska stjärnan Caroline Seger blev eftersmaken bitter.

Efter att ha dragit på sig en varning i matchen stod det klart att mittfältaren missar den stora finalen – då hon redan hade ett gult kort sedan tidigare.

Seger var snabb med att rikta kritik mot Uefa eftersom reglerna skiljer sig gentemot herrfotbollen där det krävs tre gula kort för en avstängning.

"Visste inte om det"

– Det är pinsamt dåligt. På herrarnas sida får man ha tre gula kort och efter kvartsfinal tas det bort. Jag hade sagt till fjärdedomaren inför matchen att det var viktigt att hon skulle meddela sin kollega, men domaren säger att hon inte visste att jag hade ett gult när hon drar det mot mig, sa hon till Sportbladet då.

Och klubben står bakom den 30-årige landslagsspelaren. Den franska toppklubben uppmanar nu Uefa att ändra regelverket – och upphäva avstängningen.

"Hon berövas en enastående möjlighet i livet. Vi uppmanar Uefa att tänka snabbt på en förändring av dessa regler, och att göra en stark gest för att visa sin vilja att respektera jämlikhet mellan män och kvinnor genom att häva det orättvisa straffet".