Försvarar sig efter dödsmisshandeln

”Folk vill ge mig skulden”

1 av 2
Aliyevs sista intervju. Timmar senare förvärrades hans tillstånd och hans liv gick inte att rädda. Foto: Meydan.tv
FOTBOLL

Azeriska journalisten Rasim Aliyev dödades efter att ha kritiserat Gabala FK:s forward Javid Huseynov.

Nu kommer uppgifter om att den landslagsmeriterade spelaren själv varit inblandad i dådet.

– Folk säger att jag är en mördare, men jag är exakt samma person som jag alltid har varit, säger Huseynov i ett uttalande.

Azerisk fotboll skakas av journalisten Rasim Aliyevs död.

Journalisten misshandlades, enligt egen utsago, för att han öppet kritiserat Gabalas landslagsmeriterade anfallare Javid Huseynov. En person som presenterade sig som Huseynovs kusin bjöd in honom på te för att diskutera kritiken och det slutade med att en grupp män misshandlade honom så svårt att han efter att ha berättat om händelserna i en intervju dog på sjukhuset.

”Mycket misstänksamt”

Vilken roll Javid Huseynov har haft i mordet är ännu oklart, enligt azeriska medieuppgifter hade han kontakt med Aliyev och bad honom träffa kusinen som i nu överlämnat sig själv till polisen för misshandeln.

– Datan visar att Huseynov själv arrangerade mötet. Det är mycket misstänksamt att han hade telefonkontakt med Aliyev bara minuten innan kusinen ringer upp och bestämmer träff, säger advokaten Tagi Huseynov till Trend.az.

Skulle Huseynov dömas för inblandning kan han få upp till 12 års fängelse, skriver azerisk media.

”Folk vill ge mig skulden”

Själv nekar han till alla anklagelser i ett Facebook-uttalande, skriver ESPN.

– Jag är väldigt ledsen över Rasim Aliyevs död. Folk säger att mina vänner dödade honom, men det stämmer inte. Jag ksulle aldrig låta dem döda någon på grund av mig, skriver han och fortsätter:

– Jag hade ett bra snack på Facebookchatten med Alieyv och vi slutade som vänner. Nu säger folk att jag är en mördare, men jag är precis samma person som jag alltid har varit. Folk vill ge mig skulden utan bevis. Journalister ska bara rapportera sanningen, tyvärr är det få som gör det.

Under pågående utredning så har Javid Huseynov, med 45 landskamper på meritlistan, ställts utanför Gabalas trupp.