Ratades av Kalmar – bjuds in av Liverpool

Elvaåringen nobbades efter en träning

Foto: Foto: AP
Liverpool har en fotbollsakademi i Skandinavien.
FOTBOLL

Elvaåringen fick nobben av Kalmar efter bara en träning.

Nu bjuds han in av Liverpool.

– Vi är chockade, vilken omtanke, säger pojkens pappa till Barometern.

Tidigare i veckan skrev en pappa en insändare i Barometern där han berättade om sin elvaårige son som ville börja spela fotboll. Sonen gjorde en provträning med Kalmar, men fick sedan beskedet att han inte höll måttet.

Insändaren fick stor spridning och engagerade många. En av dem som reagerade var Bernt Jo Vole. Norrmannen driver Liverpools fotbollsakademi i Skandinavien och har nu bjudit in elvaåringen till att träna med akademin.

– Jag reagerade spontant. Han kan komma till vår fotbollskola. Vi har tränare från Liverpools akademi och vår inställning är att alla kan bli bättre. Det som vi lägger tonvikten vid är barnens engagemang och att de gör sitt bästa. Kom till oss så blir det något positivt av det som hänt, säger Jo Vole till Barometern.

”Kommer att tacka ja”

Jo Voles åsikt är att man inte kan bedöma hur bra en spelare ska bli vid så tidig ålder.

– Det har jag alltid sagt, man hittar inte talangerna när barnen är tolv år för man vet aldrig när någon börjar bli bra. Här verkar det ha varit oreda i informationen också. Men det är inte min sak att uttala mig om den här klubben, säger han.

Den elvaårige pojkens pappa är överväldigad av gesten.

– Vi är chockade. Vilken omtanke. Vi blev jätteglada. Gesten är fantastisk. Vi kommer att tacka ja preliminärt, säger pappan.

Läs också: Henrik Rydströms blogg: Därför blev det så här