Räddaren i nöden

Chelsea-kaos igen – då klev debutanten fram

Foto: TT
FOTBOLL

En ny skakig försvarsinsats och ett nytt deltidsarbete för John Terry.

Då klev nyförvärvet Pedro fram och räddade Chelsea från den sämsta säsongsstarten sedan 1998.

28-åringen gjorde ett mål och spelade fram till ett annat i 3-2-segern mot West Bromwich.

”Pedro föddes med blommor i baken” (Dokument)

2-2 mot Swansea i premiären och 0-3 mot Manchester City, samt lagkaptenen John Terry utbytt i halvtid, senast. I säsongens tredje match, när Chelsea fortfarande jagade sin första seger, fick mittbacken kliva av igen.

Den här gången dröjde det 54 minuter innan 34-åringen lunkade av– utvisad för att ha dragit ner en friställd Salomón Rondón. Det skulle också bli en ny svettig eftermiddag för den regerande mästarklubben, men den här gången hade de laddat med ett nytt vapen.

Mål och assist direkt

Han blev klar för bara tre dagar sedan men Pedro fanns med i Chelseas startelva direkt och det dröjde bara 20 minuter innan 28-åringen presenterat sig. Spanjoren väggspelade med Eden Hazard genom hemmalagets försvar innan han satte 1-0 – via svenske Jonas Olssons fot. Allt till tonerna av "Are you watching Manchester" från Chelseas klack med hänvisning till United som också påstås ha jagat 28-åringen.

Efter en halvtimme fortsatte Pedro uppvisningen när hans precisa passning, om det inte var ett skott (?), gav Diego Costa öppet mål till 2-0. En osannolik drömstart för nyförvärvet som hämtades från Barcelona för motsvarande 285 miljoner kronor.

– Jag njöt av min debut i det här laget. Jag är väldigt glad över segern. Det var viktigt för mig att göra mål direkt. Jag är väldigt glad... Jag är väldigt, väldigt glad. Det är svårt att prata engelska för mig men jag försöker med killarna i laget. Att njuta av det här laget, sa Pedro i matchintervjun till Sky.

Men Chelsea visade återigen att förra säsongens ramstarka försvar är ett minne blott.

West Bromwich missade straff

James Morrison reducerade till både 1-2 och 2-3 i matchen och skapade nerv när Chelsea tvingades avsluta med tio man efter Terrys utvisning. Morrison hade dessutom kostat på sig att bränna en straff redan i matchinledningen när Thibaut Courtois räddade med en fotparad.

Den räddningen – och Pedros insats i debuten – kom att bli avgörande när ett pressat Chelsea till sist räddade hem säsongens första seger. En lättnad för José Mourinho då klubben inte inlett en säsong i Premier League med tre raka matcher utan seger sedan 1998.

– Vi klarade av det under svåra omständigheter. Så fort vi kontrollerar en match verkar något hända, säger Cesc Fabregas till Sky och hyllar sin nygamla lagkamrat:

– Pedro gjorde en fantastisk insats. Han bidrar med något vi inte hade. Han kommer in bakom motståndarlagets försvar och drar ut laget. Jag visste direkt att hans mentalitet är fantastisk.

”Pedro föddes med blommor i baken” (Dokument)

FAKTA

West Bromwich–Chelsea 2–3 (1–3)

0–1 Pedro Rodriguez (20), 0–2 Diego Costa (30), 1–2 James Morrison (35), 1–3 Cesar Azpilicueta (42), 2–3 James Morrison (59).

Utv, Chelsea: John Terry (54).

Publik: 23 256.

Jonas Olsson spelade hela matchen för West Bromwich.