Hotet: ”Då blir det inget Gothia Cup”

Kan lägga ner klassiska turneringen efter förslaget

Foto: BILDBYRÅN
Bilder från sommarens Gothia Cup på Heden.
FOTBOLL

Sedan 1975 har Gothia Cup i Göteborg lockat lag från alla världens håll och kanter.

Nu kan den klassiska turneringen gå mot sitt slut.

– Det är inte aktuellt att spela fotboll på bakgården till ett 30 våningar högt höghus, säger generalsekreteraren Dennis Andersson till GP.

Över 35 000 spelare från över 1 500 lag deltar årligen i världens största fotbollsturnering för ungdomar mellan elva och 19 år.

Turneringen har arrangerats sedan 1975 på Heden i Göteborg.

Vill bygga höghus

Men nu läggs ett nytt förslag fram om att bygga om Heden, vilket får turneringens generalsekreterare Dennis Andersson att se rött.

Fotbollsplanerna ska vara kvar, men man planerar därtill att bygga nya parkeringsplatser och bostäder i området.

– Det blir ingen Gothia Cup i Göteborg i framtiden med ett sådant Heden, säger han till Göteborgs-Posten angående de nya byggprojekten.

”Djup besvikelse”

Han tycker att dialogen med politikerna har varit bristfällig och hävdar att beskedet om nya bostäder kommer som en blixt från klar himmel.

– Jag har inte hört något på säkert ett år och nu kommer det bara ett förslag. Detta är en fullständig överraskning. Det handlar inte om fyra fotbollsplaner utan om den unika miljö Heden är. Tar man bort den unikiteten tar man bort fundamenten till varför Göteborg har världens största ungdomsturnering. Det är inte aktuellt att spela fotboll på bakgården till ett 30 våningar högt höghus. Jag känner djup besvikelse, säger Andersson till GP.