"Man ska inte härja i division ett"

Sparkades efter avancemanget - tar över Bois

Foto: BILDBYRÅN
Agim Sopi efter avancemanget med Prespa Birlik.
FOTBOLL

Först fick han sparken.
Kort därefter får han nu chansen i division ett-laget Landskrona Bois.
– Jag vill till toppfotbollen och jag hoppas att jag kan göra det med Landskrona, säger den nya huvudtränaren Agim Sopi till Helsingborgs Dagblad.

Han kom till Sverige som 17-åring, ursprungligen från Makedonien.
– Det är fotbollen som tagit in mig på rätt spår och jag vill ge något tillbaka. Jag har kommit in och integrerat mig och fått en massa kompisar, säger Agim Sopi till HD.

Under tisdagens presskonferens presenterades Landskrona Bois nya tränare: Agim Sopi, 46.
Sopi tog förra säsongen upp Malmölaget KSF Prespa Birlik till division ett. Efter lagets kross fick dock 46-åringen lämna klubben på grund av samarbetsproblem med klubbledningen.

"Jag är stolt över mig själv"

Nu är han alltså klar för Landskrona Bois i division ett Södra, med ett kontrakt på ett år och chans till förlängning.
– Jag är stolt över mig själv att få träna Bois. Jag är en vinnarskalle och lämnar inte något åt slumpen, säger Agim Sopi.

Efter mycket om och men där klubbens assisterande tränare Billy Magnusson tackade nej och Zvezdan Milosevic fick gå på grund av ekonomiska problem i klubben är Sopi istället startklar. Sopi är även assisterande tränare för Makedoniens U21 landslag.

Som ny huvudtränare för Landskrona Bois menar Sopi att han kommer finnas där för sina spelare oavsett vilken tid på dygnet det är.
– Landskrona Bois har ett stort namn i fotbolls-Sverige. Jag vill till toppfotbollen och jag hoppas att jag ska kunna göra det med Landskrona Bois för man ska inte härja i division ett, man ska vara högre upp i seriesammanhang, säger han.

"Inte åtta timmar där du stämplar in"

Att 46-åringens liv kretsar kring fotbollen är det ingen snack om. Men det finns en fru och två söner med i bilden också. HD frågade den nya tränaren om hans fru klagar mycket över den tid han lägger på sporten,
– Mycket. Jag satt uppe till halv tre på natten och analyserade en match. Så kom hon upp och sa "ska du inte gå och lägga dig, du håller på och klickar hela tiden ju".
– Jobbar man med fotboll är det inte de här åtta timmarna du stämplar in och ut, det är 24 timmar. Ibland känns det som att jag tänker lika mycket på mina spelare som på mina barn och min fru, fortsätter han.
Då Prespa Birlik gått upp till division ett får han möjligheten att möta sitt gamla lag.

– Det kommer bli fantastiskt roligt. Jag ser fram emot det, avslutar han.

FAKTA

Agim Sopi

Ålder: 46 år

Familj: Fru och två söner

Bor: Höllviken.

Klubbar som spelare i Sverige: Tyringe IF, Österslövs IS, NK Croatia, IFK Malmö, FC Rosengård

Klubbar som tränare: Liria IF, Veberöd, FK Besa, BK Näset, FC Rosengård och KSF Prespa Birlik