Aftonbladet
Dagens namn: Tore, Tor
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet / Fotboll

Flera Fifa-pampar gripna i Zürich

Minst tolv Fifa-pampar har gripits i nya tillslag av schweizisk polis.

Tidigt under torsdagsmorgonen slog polis – på begäran av amerikanska myndigheter – till mot lyxhotell i Zürich.

Alfredo Hawit, Concacaf-president, ska vara en av de gripna.   Alfredo Hawit, Concacaf-president, ska vara en av de gripna. Foto: TT

Skandalen kring det internationella fotbollförbundet, Fifa, växer. Under torsdagsmorgonen har schweizisk polis genomfört en gryningsräd i Zürich.

Schweizisk polis har enligt New York Times agerat – ännu en gång – på amerikanska myndigheters begäran. Enligt tidningen väntas över 12 personer åtalas, vilket innebär att det enorma fallet mot Fifa mer än fördubblas i storlek.

Enligt New York Times har flera av gripanden gjorts på samma lyxhotell där flera Fifa-pampar greps i maj tidigare i år, Baur au Lac. Poliserna ska ha klivit in på hotellet vid 6-tiden i morse.

Skulle mötas för reformer

De gripna Fifa-pamparna misstänks för pengatvätt, bedrägeri och svindleri. Enligt New York Times handlar det i huvudsak om ledargestalter inom syd och centralamerikansk fotboll.

Presidenten för Concacaf – förbundet för Central- och Nordamerika – Alfredo Hawit, uppges vara en av de gripna tillsammans med presidenten för det sydamerikanska fotbollförbundet, Juan Angel Napout.

Bägge herrarna är vicepresidenter hos Fifa, och medlemmar i Fifa:s exekutiva kommitté.

Varken Sepp Blatter eller tidigare vicepresidenten Jerome Valcke uppges vara bland de gripna.

Höjdarna inom Fifa hade samlats i Zürich för att inleda ett två dagar långt seminarium kring reformer av förbundet. Enligt New York Times var mellan 40 och 50 Fifa-tjänstemän – inklusive medlemmar i den exekutiva kommittén – ute på en storslagen middag på lyxrestaurangen Sonnenberg, känd för sin fantastiska utsikt över Zürich. Kvällen ska ha av avslutats i hotellbaren på Baur au Lac.

Torsdagsmorgonen har inte inletts lika underbart.

Sepp Blatter Jerome Valcke Fifa
SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet