Wambachs avslut – riktar stor kritik mot Jürgen Klinsmann

"Det största egot av alla är han som leder dem"

Foto: TT
FOTBOLL

Hon har gjort flest landslagsmål i historien.

I natt tog Abby Wambachs framgångsrika karriär slut med en match mot Kina.

Men också med en totalsågning av USA:s herrlandslag och förbundskaptenen Jürgen Klinsmann.

Abby Wambach är den fotbollsspelare i historien, man eller kvinna, som med sina 184 landslagsmål har gjort flest i historien.

Hon har två OS-guld och fick också kröna sin 15 år långa landslagskarriär med VM-guldet i Kanada i somras.

Men precis innan sin allra sista match – nattens sista match i lagets "Victory Tour" – gästade hon Bill Simmons podcast och den frispråkiga anfallaren svingade vilt när hon fick frågan om hur hon skulle styra upp herrlandslaget.

Den välmeriterade tysken Jürgen Klinsmann, 51, får svidande kritik.

"Skulle sparka honom"

– Jag skulle definitivt sparka Jürgen Klinsmann. Förlåt, men jag tycker inte att han har lagt tillräckligt med uppmärksamhet på ungdomsprogrammen. Även om han säger att han vill det, så tycker jag inte att han har gjort det, säger 35-åringen enligt ESPN.

– Dessutom så tror jag inte på det han gör när han tar in en massa utländska spelare, säger hon.

Wambach syftar på spelare med dubbla medborgarskap i USA och andra länder, till exempel Tyskland, som väljer att spela för USA eftersom de där kan få en mer framträdande roll i laget.

"Största egot"

– Jag älskar att se Jermaine Jones spela och jag älskar Fabian Johnson, som spelar i Tyskland. Men jag känner personligen inte för det experiment som amerikansk fotboll gör med Jürgen. Det måste vara intressant för de här spelarna att se deras tränare ge sig i väg hem i en helikopter och sedan komma tillbaka till träning, säger hon.

Även om man håller med amerikanskan eller inte i den frågan är det i alla fall ett faktum att herrlandslaget är nere i en svacka efter bland annat en tung semifinalförlust mot Jamaica i CONCACAF Gold Cup i somras.

– Det känns som att det är för många egon i vårt herrlag just nu och det största egot av alla är han som leder dem.