”Filmar sig själva & skickar videos”

Stjärnornas besatthet: Fick be Harry Kane om ursäkt

Breel Embolo
FOTBOLL

Stjärnspelare som ringer, mailar och skickar videofilmer.

Nu avslöjar Miles Jacobson, chef för datorspelet Football Manager, exakt hur besatta fotbollsprofilerna är av sina avatarer.

– Jag har tvingats be Harry Kane om ursäkt, säger Jacobson till The Mirror.

”Hur kan jag vara så sölig”, ”hur kan han ha ett bättre skott än mig” och ”hur kan ni påstå att jag skulle ha svårt att anpassa mig”. Det är bara några av frågorna som Miles Jacobson får från några av världens mest berömda fotbollsspelare.

”De måste kunna bevisa det”

För är det något som engagerar i den ibland tv-spelstokiga fotbollsvärlden så är det managerspelet Football Manager där alla spelare värderas för sina egenskaper både på och utanför planen.

– Vi ändrar aldrig några värden på en spelare bara för att de frågar utan de måste kunna bevisa det. Men vi har haft incidenter där spelare anordnat löptävlingar med andra spelare på träning och filmat det för att bevisa att de är snabbare än sin lagkamrat, säger spelets utvecklare Miles Jacobson till The Mirror.

Jacobson medger också att han tvingats be en spelare om ursäkt.

– Harry Kane. Vi hade honom alltid som en okej spelare men jag har personligen bett honom om ursäkt eftersom det fanns en lång period när han var utlånad till andra klubbar och vi inte trodde att han skulle nå den nivå han nu spelar på.

”Ett av skälen att han kämpade”

– Jag träffade honom på London Foorball Awards och han är känd som en flitig användare av tv-spel så jag sa att vi har fel 0,5 procent av gångerna och han var en där vi faktiskt missade. Han svarade med att ett av skälen till att han kämpade så hårt var för att se till att hans värden i spelet förbättrades.

Att spelare kopplar av med datorspelet är vida känt. Så sent som i tisdags beskrev AIK:s skyttekung från den förra säsongen Henok Goitom dagen som en ”Riktig FM-dag” och avslöjade på Twitter att han själv spelar med AIK, har en 4-2-3-1-formation, lånat in en spelare från Olympiakos men låter sin egen avatar både vara lagkapten samt ta alla fasta situationer.

Får Miles Jacobson tipsa är det ändå inte Goitom du först ska plocka till ditt lag.

– Den förste spelaren jag försöker köpa i den senaste versionen är målvakten Simone Scuffet (Udinese), som dock vägrar komma första året. En utespelare är Breel Embolo (Basel) som är en ung och snabb mittfältare som kopplats till både Manchester United och Arsenal de senaste veckorna.

ARTIKELN HANDLAR OM