"Psycho" tillbaka på plan – i Englands sämsta klubb

53-årige legendaren gör comeback efter 14 år – tvingas betala för att få spela

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Den 78-faldige engelske landslagsmannen Stuart "Pschyo" Pearce, 53, är tillbaka på fotbollsplanen som spelare. Han har skrivit på ett kontrakt med Longford AFC – av många kallat Englands sämsta klubb med en målskillnad på 1-179.

– För ett år sedan spelade vi framför en man och hans hund men nu kommer vi nog kunna locka ett hundratal åskådare till Stuart Peace debut, säger tränaren Nick Dawe till BBC.

I Manchester City lade Stuart Pearce 2002 spelarkarriärren på hyllan. 14 år senare gör legendaren comeback – i Longford AFC.

Klubben spelar i Gloucestershire Northern Senior League Division Two och har den gångna säsongen förlorat samtliga 18 matcher. Laget har släppt in 179 mål och endast gjort ett (!) framåt, vilket har givit laget epitetet "Englands sämsta lag".

”Spelade framför en man och hans hund”

Kanske kan den extremt rutinerade mittbacken lyfta Longford till nya höjer. Men någon lön är det inte tal om.

– Nej, han kommer inte få någon särbehandling. Också Stuart kommer tvingas betala fem pund per match för att få spela, säger Longford AFC:s tränare Nick Dawe till BBC.

Däremot så hoppas Nick Dawe att Pearce kommer locka åskådare till klubbens matcher.

– För ett år sedan spelade vi framför en man och hans hund men nu kommer vi nog kunna locka ett hundratal till Stuart Peace debut, säger tränaren.

”Uppnå deras drömmar”

För Stuart Pearce – som var en del av Sir Bobby Robsons VM 90-trupp och Terry Venables EM 96-lag – blir det hans första fotbollsmatch på fjorton år.

– Jag inledde min karriär i "non-league"-fotboll då jag spelade för Wealdstone innan Coventry City, säger Pearce till BBC och fortsätter:

– Nu ser jag ser fram emot mitt samarbete med tränaren Nick Dawe och hjälpa en grupp talangfulla fotbollsspelare att uppnå deras drömmar och förhoppningsvis förändra både självförtroendet i omklädningsrummet och spelet ute på plan, säger en optimistik Stuart Pearce om Longford AFC.

Det är inga dåliga tankar Pearce har – om klubben som den här säsongen förlorat matcher med 0-17, 0-16 och 0-14.

ARTIKELN HANDLAR OM