”Har varit väldigt långt ner i skiten”

Vazgec talar ut om domen

Foto: Bildbyrån
Ivo Vazgec spelade för Ljungskile förra säsongen - nu är han klubblös.
FOTBOLL

Ivo Vazgec dömdes för hot mot tjänsteman för ett och ett halvt år sedan.

Nu berättar målvakten själv om händelsen och vägen tillbaka.

– Jag har varit väldigt långt ner i skiten efter detta men jag har kämpat för att ta mig upp igen, säger han till Jönköpings-Posten.

Det var i oktober 2014 som fotbollsmålvakten Ivo Vazgec, då i Brommapojkarna, hamnade i bråk på McDonalds i Jönköping. Vezgec dömdes i Tingsrätten för förolämpning och hot mot tjänsteman efter att han ska ha kallat en polis för ”jävla neger”, något han själv förnekar.

– Det blev inget allvarligt mellan mig och den personen som blev närgången, det var bara lite högljutt. Men polisen kom och drog mig bort från kön och tryckte upp mig mot väggen. Jag sa att jag hade match om en vecka när de satte handbojor på mig. De visste mycket väl vem jag var och tog tillfället i akt att göra mig upprörd, säger målvakten till Jönköpings Posten.

”Har blivit rädda för mig”

Vazgec fick villkorlig dom, 120 dagsböter och fick betala 15 000 i skadestånd till polismannen. BP stängde av den nu 29-årige målvakten och sedan dess har karriären avstannat.

– Jag kan inte ändra på något. Men jag tycker att de behandlade mig fel. Klubbarna har blivit rädda att ta in mig. Jag har inte varit en ängel, men man gör inte så som polisen gjorde mot mig, säger Vazgec som provtränade med Helsingborg i november.

– Jag känner Henrik Larsson väldigt väl och har stor respekt för honom. Jag tror att det har med mitt privata förflutna att göra att jag inte fick något kontrakt med Helsingborg.

Vazgec tränar just nu med Husqvarna, men det är inte aktuellt med spel i klubben. Vazgec säger själv att han i stället hoppas på att få spela utomlands.