Stjärnornas ilska efter missen: ”Oacceptabelt”

Oroliga för stalkers efter att personliga uppgifter kommit ut

Foto: TT
USA:s Hope Solo, Megan Rapinoe och Abby Wambach på en presskonferens under VM förra året.
FOTBOLL

Efter att det amerikanska fotbollsförbundet stämt damlandslagets eget fackförbund kom spelarnas personliga uppgifter ut.

Det gör USA:s stjärnor rasande – och rädda.

– Att veta att någon kan dyka upp vid din dörr, det är extremt oroande, säger Megan Rapinoe.

I onsdags beslutade sig det amerikanska fotbollsförbundet för att stämma facket som representerar USA:s damlandslag på grund av ett bråk om lagets kollektivavtal.

När stämningsansökan lämnades in blev flera av spelarnas personliga uppgifter offentliga. Hemadresser och e-postmeddelanden till några av de största spelarna ska ha funnits med enligt New York Times.

”Väldigt, väldigt upprörda”

Det får Megan Rapinoe att rasa.

– Självklart är vi upprörda. Spelarna är väldigt, väldigt upprörda. Vi känner oss inte respekterade. Vi anser att vår personliga information, vår integritet och vår säkerhet har hanterats lättsinnigt och med riktig vårdslöshet. Jag tvivlar på att det är medvetet, men det är ett oacceptabelt fel, säger hon till New York Times och fortsätter:

– Vi är offentliga personer. Det har förekommit problem med stalkers, det är mycket oroande. Vi är upprörda. Att veta att någon kan dyka upp vid din dörr. Det är extremt oroande, och det är något som man inte kan få tillbaka.

Förbundet menar att det inte var meningen att uppgifterna skulle vara med och under torsdagen skickades en ny version in där uppgifternas tagit bort.

ARTIKELN HANDLAR OM