Lagets utmaning inför storpublik

Hela Östersunds FK på Fotbollsgalan – för speciell överraskning

Foto: BILDBYRÅN
FOTBOLL

Det är inte bara de två guldlagen som får plats på årets fotbollsgala.

Sportbladet kan avslöja att hela Östersunds FK flygs in till galan för ”ett kulturellt uppträdande”.

– Vi är ditbjudna men av vilken anledning kan jag inte uttala mig om, säger ordföranden Daniel Kindberg.

Östersunds FK var ingen vanlig allsvensk nykomling den gångna säsongen. Inte nog med att laget charmade Fotbollssverige och tog en åttondeplats i allsvenskan tack vare sitt vackra spel – även vid sidan av planen drog truppen ner stående ovationer. Detta från scenen.

”Är där som gäster”

I november i fjol höll laget en dansuppvisning för fulla hus på Storsjöteatern i Östersund. En show som dessutom livesändes på nätet. I år följdes det upp med ett mer musikaliskt nummer. Efter succén kommer det allsvenska laget nu få chansen att visa upp sig inför en ännu större publik.

Sportbladet kan nämligen avslöja att hela Östersunds FK flygs ner till Fotbollsgalan i Globen för att från scenen bjuda på ”ett kulturellt uppträdande”.

– Vi är ditbjudna men av vilken anledning kan jag inte uttala mig om, säger ordföranden Daniel Kindberg och hänvisar alla frågor till produktionsbolaget.

– Men vi är där som gäster, vårt lag. Det är riktigt.

”Kan inte dementera”

Även Svenska fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand, som är förbundets huvudansvarige för galan, är fåordig kring informationen.

– Jag vill inte här och nu bekräfta allt som kanske kommer ske men jag kan inte dementera saker och ting heller. Bästa sättet att få reda på det är att gå till Globen eller se Fotbollsgalan på tv, säger Sjöstrand.

Utöver Östersunds FK kommer de två guldlagen, på herr- respektive damsidan, att uppmärksammas på galan. Bland gästerna finns också förre engelske förbundskaptenen Roy Hodgson, Zlatan Ibrahimovic och statsminister Stefan Löfven.