CL-klubb vill köpa Carlos Strandberg

Har lagt ett bud på anfallslöftet

FOTBOLL

Carlos Strandberg ser ut att lämna CSKA Moskva.

Enligt uppgifter till Sportbladet vill Club Brügge köpa loss anfallaren i januari.

– Det stämmer att Club Brugge visat intresse för Carlos, säger en insatt källa till Sportbladet.

20-årige Carlos Strandberg är en av Sveriges hetaste anfallare. Det visade han inte minst i samband med utlåningen till AIK under den allsvenska vårsäsongen. Han får däremot inte särskilt mycket speltid i CSKA Moskva. Sedan han återvände till den ryska storklubben har han bara startat en ligamatch.

Kan lämna CSKA

U21-landslagsmannen, som närmar sig Janne Anderssons A-landslag, ser nu ut att lämna CSKA. Enligt uppgifter till Sportbladet vill den klassiska belgiska klubben Club Brugge ta in den kraftfulle anfallaren. Brügge deltar i Champions League den här säsongen och ligger just nu fyra i den belgiska ligan.

Förhandlingarna har enligt uppgifter inletts. CSKA Moskva vill dock inte låna ut honom, vilket betyder att Club Brugge måste köpa loss svensken. Klubbarna diskuterar nu en eventuell övergångssumma. Även Rennes ska ha visat intresse för 20-åringen.

■ ■ ■

Samtidigt kan två svenskar vara på väg att lämna den belgiska ligan. Enligt uppgifter till Sportbladet närmar sig såväl Emir Kujovic som Jacob Rinne en flytt från KAA Gent. Rinne har spelat en del men också stundtals fått kritik i belgiska medier. Kujovic har däremot aldrig riktigt fått chansen av tränaren och är i behov av speltid.