Gör som Zlatan – köper en egen ö

”Chippen” följer kompisen

Foto: TT
Christian Wilhelmsson.
FOTBOLL

Christian Wilhelmsson gör som sin kompis Zlatan Ibrahimovic.

Enligt nwt.se har 36-åringen köpt en egen ö.

I juni 2012 avslöjade Aftonbladet att Zlatan köpt en egen ö, Dävensö mitt ute i Mälaren i Upplands Bro norr om Stockholm. Ön, som kostade 17,8 miljoner kronor, saknar kommunikationer och kan bara nås med hjälp av privat båt eller helikopter. I köpet ingick Dävensö gård och skogen på ön, en yta på 3 593 827 kvadratmeter.

Priset omkring tre miljoner

Nu svarar gamle landslagskompisen Christian Wilhelmsson.

Enligt nwt.se är 36-åringen på väg att investera i Storön i sjön Yngen, öster om Filipstad i Värmland. Köpehandlingen är daterad till den 9 september i år men priset okänt. I mäklarens förslag skrevs priset till tre miljoner kronor och taxeringsvärdet för skogsmarken på ön är omkring 2,3 miljoner kronor, skriver nwt.se.

Väntas inte få byggrätt

”Chippen” väntas inte få någon byggrätt på ön men får genom investeringen tillgång till 63 hektar mark, 79 hektar vattenområde, 61,7 hektar produktiv skogsmark och jakt- samt fiskerätt inom fastighetens mark- samt vattenområde. Ön har också historisk betydelse då den haft totalt 13 gruvor där det bröts järnmalm på 1700- och 1800-talet.

Wilhelmsson är sedan flera år bosatt i Dubai tillsammans med frun Oksana Wilhelmsson, som är uppväxt i Värmland, och parets tre barn.