Hjälps på fötter av rivaler och Ronaldo

Bara elva spelare kvar – men ska spela i ligan: Viktigt för oss

FOTBOLL

Elva spelare återstår av Chapecoenses fotbollslag.

Nu förenas fotbollsvärlden för att rädda klubben efter den tragiska flygkraschen.

– Målet är att fortsätta, säger viceordföranden Ivan Tozzo enligt TT.

Tre spelare sitter under tystnad i Chapecoenses omklädningsrum. För bara några dagar sedan var det ett rum fyllt av glädje och liv efter att den sensationella finalplatsen i Copa Sudamerica. Nu är trion ensamma. De är tre av de åtta som inte fick plats i matchtruppen till bortmatchen mot Atlético Nacional.

”Ligan är viktig för oss”

De åtta är också tillsammans med de tre överlevande spelarna i flygkraschen, försvararna Neo och Alan Ruschel samt reservmålvakten Jakson Ragnar Follmann (som fått amputera ena benet), det enda som återstår av Chapecoenses fotbollslag. Trots det planerar klubben för spel kommande säsong.

– Målet är att fortsätta. Ligan är viktig för oss, säger viceordföranden i Chapecoense Ivan Tozzo enligt TT.

För att det ska bli verklighet ställer nu fotbollsvärlden upp för att hjälpa klubben. Atlético Nacional – laget som Chapecoense skulle möta i Copa Sudamerica-finalen – har vädjat till det sydamerikanska fotbollförbundet att kora Chapecoense till mästare och därmed ge klubben en plats i turneringen även nästa säsong. Dessutom har flera av Brasiliens största klubbar gått ihop och erbjudit sig att låna ut spelare gratis till konkurrenten samt bett förbundet freda Chapecoense från degradering de tre kommande säsongerna.

”Ronaldo skänker pengar”

Men det är inte bara från Sydamerika hjälp nu kommer. Även portugisiska Benfica har ställt spelare till förfogande och enligt argentinska Contexto planerar Barcelona och Real Madrid en gemensam insamling till klubben vid kommande stormötet El Clásico.

Obekräftade uppgifter i brasiliansk press påstår också att Real Madrids stjärna Cristiano Ronaldo ensam skänker drygt 25 miljoner kronor till fotbollsklubben och de omkomnas anhöriga. Ronaldo har dock inte kommenterat de uppgifterna själv.