”Ge den till Zlatan”

Här är svenska folkets favoritkandidater till Guldbollen

FOTBOLL

På måndag delas Guldbollen ut.

Juryn har gjort sitt val, men sedan i fredags har sportbladet.se:s läsare fått rösta om vem de vill ge årets Guldbollen.

Över 45 000 har röstat – resultat, och några motiveringar, ser ni här nedan.

Tobias Linderoth är den enda spelaren som aldrig går att ersätta. En slitvarg och en passningsspelare utan han fungerar inte vårat defensiva spel. Där vi bygger upp vårat spel är det han som är stommen, han har även klockrena brytningar. Han är även Lagerbäcks favorit.

/Elin

Det är ingen som har visat sådan klass i svensk fotboll på länge. Det vore ett stort fel och skandal att inte ge ZLATAN guldbollen. Vi får gå långt tillbaka för att hitta en sådan spelare (Brolin) i början av 90-talet. Dom andra spelar i en annan division just nu i alla fall.

/Peter

Jag tycker Zlatan absolut ska ha guldbollen för sitt snygga mål i nättaket mot Ungern...

/Karolina, 12 år

Jag tycker att Henrik Larsson är den mest värdiga på grund av hans otroliga erfarenhet och lugna säkra spelstil, flippar inte ut som till exempel Zlatan.

Det är klart att Fredrik Ljungberg ska ha Guldbollen. Inte den där fjollan Zlätan Inkompetentovic.

/Ove

Jag har levt i 47 år så jag kan bara rösta på Torbjörn Nilsson. Vilken lirare!

/Jerry

Kim Källström för att han är en fantastisk spelare. Och för att han nästan föll offer för Lagerbäcks Bengan Johansson-taktik.

Självklart så har alla varit mycket bra, men jag måste säga att Zlatan har gjort det lilla extra som behövs. Det är ett mycket svårt beslut, för att alla nominerade har varit mycket bra.

/Ahmed