– LÄGG NER GALAN – NU

Läsarna rasar mot stjärnorna - TV4 hotar att hoppa av

Foto: BILDBYRÅN
Zlatan, Henke & Freddie? Nej, de som tittade på Fotbollsgalan på TV4 i måndags kväll fick nöja sig med andra gäster. Galans största pristagare dök aldrig upp - ett faktum som har upprört fotbollsfansen. I en omröstning på sportbladet.se anser 72,3 procent att galan borde läggas ner. Även TV4 är tveksamma till en fortsättning. "Det vi gjorde i år fungerade inte", säger programdirektören Tobias Bringholm.
FOTBOLL

Nästan tre av fyra av Sportbladets läsare vill inte se ny fotbollsgala nästa år.

Och nu hotar TV4 med att lägga ner hela galan.

- Om inte förbundet kan tvinga spelarna att komma kan inte vi göra gala, säger TV4:s programchef Tobias Bringholm.

Bringholm.

Fotbollsgalan blev något av ett fiasko. Stjärnorna valde att inte komma och efteråt var tittarna minst sagt besvikna.

- Det var en bra gala. Bra tv-underhållning, publiken var där, och vi hade höga tittarsiffror. Men besvikelsen hos de som tittade är väldigt stor, säger Tobias Bringholm.

Missnöje

Framför allt riktas kritiken mot att de utländska stjärnorna som Zlatan Ibrahimovic, Henrik Larsson och Fredrik Ljungberg inte fanns på plats.

Och det stora missnöjet bekräftas av en undersökning på sportbladet.se. Den visar att 72 procent av läsarna inte vill se någon Fotbollsgala 2006.

- Kan man inte få hem stjärnorna är det problematiskt att göra en sådan här grej. Det blir så mycket besvikelser. Det tror jag alla är enade om, säger Bringholm.

Men det är inte bara det svenska folket som är missnöjda. Även TV4 ser galan som ett misslyckande.

"Fungerade inte"

- Nu kan man bara konstatera att det vi gjorde i år inte fungerade. säger Tobias Bringholm.

Och han lägger stor del av skulden på Svenska Fotbollförbundet.

- Om inte Fotbollförbundet har råg i ryggen för att få dit någon av stjärnorna, helst allihop, så ska man inte göra sådana här evenemang. Om inte de kan tvinga spelarna kan inte vi göra gala. Då blir det game over, säger Bringholm.

Det kan alltså bli så att TV4 väljer att lägga ner hela galan nästa år.

- Vi får fundera över om och i så fall hur vi ska göra det här i framtiden. Men vi kan inte ha det som det var i år. Det är uteslutet, säger Tobias Bringholm.

Carl Johan Bjäreborn