Hemligt spel bakom ”kuppen" mot Zlatan

Källa: Videon spelades in innan Zlatan tackat ja

Foto: TV 4
Want you back... Magnus Hedman, Lars-Åke Lagrell, Lars Lagerbäck, Peppe Eng, Jan Scherman hyllade Zlatan med sin sång – galans höjdare.
FOTBOLL

Förbundskaptenen Lars Lagerbäck hyllade Zlatan Ibrahimovic på Fotbollsgalan med en bejublad musikvideo.

I dag kan Sportbladet avslöja spelet bakom videon.

Det var kvällens höjdare på Fotbollsgalan som direktsändes inför miljonpublik.

En musikvideo inspelad på Råsunda med Magnus Hedman, TV 4:s vd Jan Scherman, kanalens sportprofil Peppe Eng, förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell och förbundskapten Lars Lagerbäck mimade till Take That-låten ”Back for good”.

Glimten i ögat

I takt till tonerna visades matchbilder på Zlatan på arenans storbilds-tv.

– Det här var något som gjordes med glimten i ögat som en referens till det som hela svenska folken snackat om i flera veckor, säger Kathrine Wiernick, projektledare och exekutiv producent för Fotbollsgalan.

Allting har givetvis sitt ursprung i Zlatans ”nej” till landslaget i samband med EM-kvalmatcherna mot Spanien och Island.

Nyligen meddelade Lagerbäck att han hade pratat med Zlatan och att han kände att allting var utrett. Zlatan är aktuell för landslagsspel under 2007.

Inte svårövertalad

Men Sportbladet kan avslöja att videon spelades in innan Lars Lagerbäck pratat med Zlatan och fått ett ”ja” till landslagsspel igen.

Dessutom skulle videon ha sänts under galan även om Zlatan hade nobbat spel i landslaget.

– Det spelades in innan Zlatan hade tackat ja. Det hade nog sänts även om han inte tackat ja, eftersom det fanns en ironi i det hela, säger Magnus Hedman.

Sportbladet har förgäves sökt Lagerbäck för en kommentar, men enligt uppgift var förbundskaptenen inte svårövertalad. Förbundsordföranden Lars-Åke Lagrell tvekade aldrig.

– Nej, jag har ju aldrig varit svårövertalad i den typen av situationer, säger han.

”Välkommen tillbaka”

Vad tror du Zlatan tycker om det här?

– Jag tror att han uppfattar det så som vi hoppas. Nämligen att vi gjorde en kul grej och försökte avdramatisera de här händelserna som det har skrivits så mycket om. Och samtidigt säger vi det som jag har sagt hela tiden. Han är välkommen tillbaka, säger Lagrell.

Det här gjordes innan Lasse pratade med Zlatan?

– Jag vet inte. För mig har det inte funnits något riktigt samband mellan de här sakerna. Det var läge att avdramatisera det här. Jag menar, de här tre killarna har ju för fan inte mördat någon.

Daniel Sjöberg, Jens Kärrman