Stjärnan får två dagars semester efter galan i kväll

”Han behöver vila och Mourinho vill ha honom fräsch mot Juventus på lördag”

FOTBOLL

Först hoppade han av träningslandskampen mot Holland.

Nu får Zlatan Ibrahimovic två dagars extrasemester av Inter.

– Han behöver vila och Mourinho vill ha honom fräsch mot Juventus på lördag, säger en källa med insyn i klubben.

Zlatan Ibrahimovic.

I går kom det föga överraskande beskedet att Zlatan Ibrahimovic avstår Sveriges träningslandskamp mot Holland på onsdag.

Svensken har matchats oerhört tätt i Inter och spelat från start i lagets samtliga tävlingsmatcher i höst.Nu får han dessutom extra träningsledigt från klubben.

Tillbaka på torsdag

De Inter-spelare som inte är uttagna i sina landslag i veckan börjar träna igen i morgon men Zlatan behöver inte infinna sig på träningsanläggningen Appiano Gentlie förrän på torsdag.

– Ibra har spelat extremt mycket i höst och får därför några dagars extrasemester. Han behöver vila. Han ska spela mot Juventus på lördag och José Mourinho vill att han ska vara fräsch till den matchen, säger en källa med god insyn i klubben.

Enligt Sportbladets uppgifter flög Zlatan Ibrahimovic från Milano till Köpenhamn och vidare till Malmö redan under gårdagen tillsammans med sambon Helena Seger och sönerna Maximilian och Vincent.

Hem till Malmö

I kväll är han i Stockholm för Fotbollsgalan där han är storfavorit till att ta emot Guldbollen för tredje gången men sen väntas han åka hem till huset i Malmö igen.

Olof Mellberg, Zlatans derby d’Italia-motståndare på lördag, får också ledigt från onsdagens landskamp. Han kommer däremot inte åka hem till Sverige utan stannar i stället i Turin.

Samma behandling

– Olof vill också vila utifrån ett intensivt match- och reseschema den senaste tiden, skriver förbundskaptenerna Lars Lagerbäck och Roland Andersson i ett pressmeddelande.

Obekräftade uppgifter säger att Juventus uttryckt önskemål att Mellberg får samma behandling som Zlatan inför lördagens drabbning mellan storlagen.