Nya Zlatan-passningen – när kamerorna var av

Ibrahimovic: Jag blev ställd

Foto: SCANPIX
FOTBOLL

Förra året överraskade Lotta Schelin med en passning till Zlatan Ibrahimovic på Fotbollsgalans scen.

I år väntade hon till efteråt.

– Jag blev ställd, säger Zlatan.

När Lotta Schelin förra året prisades med Diamantbollen skickade hon en gliring till Zlatan Ibrahimovic om triumfen i Champions League – titeln Zlatan fortfarande saknar. I år valde Schelin att vara mer diskret.

”Vem har skickat dig?”

Men när kamerorna slocknat slog Lyon-anfallaren till och hälsade på Zlatan som om världsstjärnan var sänd av rivalen Paris Saint-Germain för att värva henne.

– Hon frågade ”vem har skickat dig” så jag blev lite ställd, säger Ibrahimovic.

Zlatan, som belönades med Guldbollen, säger samtidigt att 28-åringen var rätt ute. När de två stjärnorna möttes för en gemensam presskonferens efter galan fortsatte också 31-åringen sina värvningsförsök.

”Redan försökt få över henne”

– Jag har redan försökt få över henne (till PSG), Jag träffade Kosovare (Asllani, PSG:s damlags svenska anfallare) på en middag med damlaget och förklarade för henne vilket enormt projekt det här är. Det kommer att bli hur stort som helst. Jag vet att Barcelona hade handboll, basket och fotboll. Allt i ett. Här har de nu köpt upp damerna, handbollen och basketen. Det kommer att bli hur stort som helst och de satsar för att göra det stort. Nu säger hon (Schelin) ”jag har det bra i Lyon”. Men du har ju redan vunnit där, säger Ibrahimovic.

Du kommer inte att ge dig?

– Nej, det vore kul att ha henne i Paris. Jag sa till Kosovare att vi behöver svenskar för att vinna. Ju fler desto bättre. Sedan Paris som stad – jag vet inte om Lyon slår det. Jag har inte varit i Lyon. Men hon ska själv vilja också.