I dag avgörs stadskampen

Ronaldo: Hoppas Olympiastadion blir mitt paradis

1 av 2 | Foto: ap
Ronaldo är ute efter ligasegern i dag.
FOTBOLL

I dag spelar Lazio hemma på Olympiastadion mot Inter.

Då hoppas de egna supportrarna på - förlust.

Allt för att inte Roma ska vinna ligan.

- Det är en idiotisk tanke och ett steg bakåt för staden Rom, dundrar Lazios president Sergio Cragnotti.

Inter? Juventus? Roma?

Efter una settimana caldo - en het vecka - stannar Italien helt i dag och det fotbollstokiga landet kommer att följa varje felpass, varje spark, varje rörelse i jakten på Lo Scudetto.

Ronaldo har Ljungberg-form

På förhand är det fördel för Milano-laget Inter som reser till huvudstaden Rom för ett avgörande mot Lazio. Laget kommer med en Ronaldo i Fredrik Ljungberg-form, brassen har gjort fyra mål på de tre senaste omgångarna.

Fast arenan väcker mardrömstankar hos anfallaren - det var just på Olympiastadion som Ronaldos karriär kunde ha tagit slut i första matchen i comebackförsöket efter den svåra knäskadan.

- Olympiastadion var mitt helvete. Nu hoppas jag att det ska bli mitt paradis. Vi kan vinna Lo Scudetto och jag drömmer om att göra mål, säger Ronaldo.

En seger i dag skulle ge Inter klubbens första titel på 13 år... och kanske kommer laget att få oväntat stöd. Lazio - som jagar en Uefa-cupplats - har supportrar som inte önskar lokalrivalen Roma någonting. I veckan har vissa grupper hotat med att stödja Inter, vilket gjort presidenten Sergio Cragnotti vansinnig.

"Vi vinner mot Udinese"

Roma ligger trea i ligan på 67 poäng, två efter ledande Inter och möter Torino i sista omgången.

Juventus är tvåa, möter Udinese - och tror på ett mirakel.

Rykten om en väntad läggmatch mellan Lazio och Inter har förekommit, men Juve-försvararen Paulo Montero är övertygad om att Lazio inte viker sig frivilligt.

- Vi tror på mirakel och jag är säker på att vinner mot Udinese, säger Montero.

Anders Burström