Åh, vilken juvlig vändning

Inters förbannelse inte över - Juventus "stal" ligasegern

FOTBOLL

Det var en dag som skulle betyda slutet på en 13 år lång förbannelse.

En hel värld såg Ronaldos tårar.

En hel värld såg Turin i fotbollsbrand.

- Det här är belöningen för allt slit, säger Juventusstjärnan David Trezeguet efter att laget gjort en mirakulös upphämtning de senaste elva omgångarna.

Foto: AP
Alessandro del Piero och Ciro Ferrara skriker av glädje. Kampen om serie A har varit stenhård, men i går, i sista omgången avgjordes det - Juventus tog hem Lo Scudetto.

Olympiastadion i Rom som brukar vara ett ljusblått Laziohav var i går nästan överallt blått och svart, vibrerade av guldhunger, kändes vigt åt Inter.

Så gärna ville Lazios supportrar att Lo Scudetto i n t e skulle hamna hos Roma...

...och allt började så vackert, så fantastiskt, för Hector Cupers titeljagande lag.

0-1 och dramat hade bara börjat

Lazio-Inter-mötet var inte mer än tolv minuter gammalt när Christian Vieri dök på en tappad boll av Peruzzi, sköt 0-1, och satte fart på ett gulddrama som kom att växla minut för minut, som skulle kasta miljontals av Interfans världen över mellan känsloregistrets ytterkanter.

Juventus visste vad de var tvungna att göra - och fixade det direkt.

Borta mot Udinese ordnade David Trezeguet och Alessandro Del Piero slutresultatet 0-2 redan efter elva minuter och resten handlade om resultattavle-blickar, om undran, tankar kring vad som hände i Rom.

Efter 45 minuters fotboll och 2-2 såg allt bra ut.

Intercoachen Hector Cuper drömde om att alla mörka nätter skulle tvättas bort, att fotbollsexperter skulle sluta påminna honom om tunga förluster i stora finaler - för ingen tränare på toppnivå är nöjd med att ha gått igenom en Cupvinnarcup-final och två Champions League-titelmatcher utan att få med sig en enda buckla.

"Det här är en stor besvikelse"

Inter trodde att Hector Cuper var mannen att matcha laget till första titeln på 13 år - men Inter hade fel.

Andra halvlek blev en mardröm.

- Det här är en stor besvikelse, sa Interpresidenten Massimo Moratti. Vad kan jag säga? Spelarna kunde presterat bättre, sett till hela säsongen förtjänar vi inte detta, men ser man bara på dagens match var det ett rättvist resultat.

Lazio 4.

Inter 2.

...och Lo Scudetto till Juventus, "Den gamla damens" 26:e ligaguld genom tiderna.

Hector Cuper bad om ursäkt.

- Jag är ledsen för alla Inter-fans. I den andra halvleken var vi väldigt nervösa, trots att jag sa åt spelarna att lugna ned sig.

"Det var ingen som trodde på oss"

I stället var det Juve, stjärnorna Trezeguet, Del Piero, och tränaren Marcello Lippi, tidigare i Inter, som hyllades.

- Under en period av säsongen var det ingen som trodde på oss, men det är gott gry i det här laget - och i dag kom belöningen, sa Trezeguet.

Anders Burström